Karadeniz: Çeltik üreticisini mağdur etmeyin!

Karadeniz: Çeltik üreticisini mağdur etmeyin!

Karadeniz: Çeltik üreticisini mağdur etmeyin!

CHP Sinop Milletvekili Karadeniz; "Durağan ilçesinin geçimin sağladığı çeltik ekimi ile ilgili ortaya çıkan kamulaştırma sorunu 100’ün üstünde üreticiyi mağdur edecek, yüzlerce dönüm çeltik arazisini de susuz bırakacak" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Divan Üyesi ve Sinop Milletvekili Barış Karadeniz,  Durağan ilçesinde çeltik üreticileri için büyük sorun teşkil eden 'İkiz Göletler'deki kamulaştırma sorununun bir an önce çözülmesini istedi. Sinop yerel basınında da gündeme gelen ve "Acilen kamulaştırın, su akıyor, biz bakıyoruz” başlıklı haber ile yakından ilgilenen Karadeniz, Durağan Ziraat Odası Başkanı Enver Yeğin ve Toprak su Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Yiğit’i arayarak konu hakkında bilgi aldı. 

Durağan ilçesinin geçimin sağladığı çeltik ekimi ile ilgili ortaya çıkan sorunun 100’ün üstünde üreticiyi mağdur edeceğini, yüzlerce dönüm çeltik arazisini de susuz bırakacağını kaydeden Karadeniz, “Devlet yüksek bir maliyet  harcayarak bir sulama göleti oluşturuyor. Sulama göletini besleyen su kanalını da kamulaştırmasını yapmadığı bir arsa üzerinden geçirerek hem ordaki arsa sahibini hem de göletten sulama gerçekleştiren çiftçiyi mağdur ediyor. Yıllarca iyi niyetle sürdürülen ve ikili ilişkilerle götürülen süreç DSİ’nin önlem almaması mağduriyeti gidermemesi üzerine sorun olmaya başlıyor ve o bölgedeki çeltik üreticisi ile arsa sahibi arasında yaşanan kriz derinleşiyor. 3 yıldır yaşanan soruna mahkeme sürecine taşınıyor ama çözüm bulunamıyor. DSİ HES için acil kamulaştırmalar yaparken vatandaşın geçimini sağladığı kurum olarak da ciddi bir yatırım yaptığı bu göleti susuz bırakarak Durağanlı üreticiyi cezalandırıyor. Oysa en çok oy aldığı cumhurbaşkanını teşekkür ettiği bu ilçe bir kurumun hatası yüzünden  bunu hak etmiyor. İktidar temsilcileri Durağan’ı Durağanlıyı cezalandırmaktan, sorunlarını görmezden gelmekten bir an önce uzaklaşmalı Durağan’a hak ettiği hizmeti, sunmalıdır.2006 yılında bu tarafa toplulaştırma sorunu çözülmeyeni arkı bendi  yapılmayan Durağanlı kendi, imkanları ile ektikleri tarlaları şimdi de umut bağladıkları göletin susuz bırakılması ile umutsuzluğa düşmek üzeredir. Orada kimsenin canına malına bir şey olmadan bu sorun derhal çözüme kavuşturulmalı su akarken  çiftçi bakmamalı, arsa acilen kamulaştırılarak arsa sahibi ile göletten su alacak çeltik üreticisi karşı karşıya bırakılmamalıdır. HES için acil kamulaştırma yapanlar vatandaşının durumunu da görmeli sorunu çözmelidir. Ben bu sorununun yakından takipçisi olacağım oy almalı değil vatandaşın sorunun çözmek esas olmalıdır” diye konuştu. 

-Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115