İŞKUR'dan annelere 400 TL'lik destek 

İŞKUR'dan annelere 400 TL'lik destek 

İŞKUR'dan annelere 400 TL'lik destek 

Sinop İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 2-5 yaş arasında çocuğu olan ve İŞKUR'un işbaşı eğitim programlarına, mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara 400 lira çocuk bakım desteği sağlanacak. Ayrıca İl Müdürlüğünce başlatılan İşte Anne Projesi ve İşe İlk Adım Projesi de hayata geçirildi.

Sinop'ta çeşitli program ve projelerle işveren ve iş arayan vatandaşlara hizmet veren Sinop İŞKUR İl Müdürlüğü üç yeni projenin daha startını verdi.  Üç projenin detaylarını anlatan İŞKUR Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır, ilk olarak sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2 – 5 yaş arası çocukları için aylık en fazla 400 TL bakım desteğin kurs /program süresince karşılanacağını söyledi. 

Çalışır. "Kursiyer/katılımcı tarafından destekten yararlanmak istenen çocuğa ait nüfus cüzdanı aslı ve kreş/gündüz bakımevi faturası ile birlikte Müdürlüğümüze müracaat etmeleri yeterlidir" dedi.  Diğer iki projenin detaylarını da anlatan İŞKUR Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır şunları söyledi: "İkinci olarak ise belirtilen destekten 'İşte Anne Projesi' kapsamında; sosyal yardım ya da sosyal ve ekonomik destek alan kadınlar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığının (Bakanlık) kadına yönelik şiddetle mücadele alanında hizmet sunan kuruluşlarından faydalanan kadınlar öncelikli olmak üzere Genel Müdürlük tarafından belirlenecek gruplar içerisinde yer alan diğer kadınlar da yararlanabilecektir.   
Projeden yalnızca 0-15 yaş arasında (15 yaş dahil) çocuğu olan kadınlar yararlanabilecek olup çocuğun proje devam ederken 15 yaşını tamamlaması projeden yararlanmaya engel olmayacaktır.  Kadınların evlatlık edindiği çocukları için de destekten yararlanma hakkı bulunmaktadır. 

Destekten yararlanmak için Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına ve İmalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlar yararlanacaktır. Kurs/program süresince devam edilen her gün için 70 TL ödeme yapılacaktır. En son olarak uygulamaya konulan 'İşe İlk Adım Projesi' ile yüksekokul veya fakültelerden mezun olan 18-29 yaş aralığındaki gençler işbaşı eğitim programlarına dahil edilerek mesleki deneyim ve tecrübe kazanması sağlanarak sürekli istihdamda kalmaları amaçlanmaktadır. 

Düzenlenecek program sonrasında işverenlerden bu kişileri mevcut işbaşı eğitim programlarındaki gibi program süresi kadar istihdam etmeleri talep edilecektir. Zorunlu istihdam süresinden sonra ise işverenlerin bu kişileri sürekli istihdam etmeye devam etmesi beklenmektedir.  Son proje ile yeni istihdama katılması sağlanan 18-29 yaş arasındaki bir çalışan için işverene; toplamda asgari 12.000-TL bu proje ile artı istihdam olması kuvvetle muhtemel olduğundan asgari 10.560-TL artı istihdam teşviği birlikte hesaplandığında en az 22.560-TL destek sağlanmış olacaktır.  

Belirttiğimiz teşvik ve destekler ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen iş arayan ver işverenlerimiz kurumumuza şahsen başvurmaları halinde kendilerine rehberlik etmek asli görevlerimizdendir. 

-Haber Merkezi


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138