İkinci el araç satışları dip seviyede  

İkinci el araç satışları dip seviyede  

İkinci el araç satışları dip seviyede  
   
Tüm dünya'da olduğu gibi ülkemizde de etkisini çok fazla hissettiren koronavirüs pandemisi etkisi ikinci el araç alma ve satmada bariz bir azalmaya sebep oldu.

Dünya da ekisini giderek artıran  covid 19 salgını etkisi ile ikinci el araç alım satımında ciddi bir azalma görüldü. Sektörde çalışanlar geçen yıllardaki bayram öncesinde ulaştıkları rakamlara bakarak ikinci el araçların satışında yarı yarıya oranda düşme olduğunu belirtiyor.


Normal zamanlarda bayramların öncesindeki aylarda hareketlenen ikinci el araç piyasası bu sene çok durgun bir şekilde ilerliyor.Pandeminin etkisi ile sosyal izole süreci ve şehirlerarası yolcuklukların seyahat iznine bağlanması ile ikinci el araç piyasasındaki satışlar yüzde 50 düşmeye sebep oldu.Covid 19 pandemisi nedeniye alım satımın aşağı yönlü olduğu söyleyen oto galerici Uğur Potur kısıtlmaların son bulması sonrasında piyasalarda tekrardan hareketlilik olacağını ve fiyatların yüsekeleceğini ifade etti.


Normal zamanda bayram öncesinde ayda hareketlenen ikinci el piyasası bu sene durgun seyrediyor. Salgının etkisiyle sosyal izolasyon süreci ve şehirlerarası yolculukların izne bağlanmasıyla İkinci el araç alım satımlarında bu seneki bayram öncesi geçtiğimiz yıllara göre yüzde 50 düşüşe neden oldu. Virüs nedeniyle alım ve satımın aşağı yönlü olduğunu belirten araç alım-satımı yapan oto galerici Uğur Potur, kısıtlamanın kalkması ile birlikte piyasaların hareketleneceğini ve fiyatların tekrar yükseleceğini söyledi.

  

Oto Galerici Potur '' Covid 19 Pandemisi sebebiyle satışlarımız yüzde 80'den 30'a kadar düştü.Daha önce hiçbir bayram öncesi bu kadar düşüş yaşamamıştık.Şehirlerarası ulaşım olmadığı için şehir dışından kimseye araç satışı yapamıyoruz.Bu sebepledr ki piyasada bir kırılganlım mevcut.Sıfır araç üretimi de durduğundan dolayı şu an ikinci el alıma az da olsa talep oluyor.Vaka sayılarındaki düşüş şehirler arası yolların açıklası bazı kısıtlamaların kalıdırlması ile birlikte eski günlerimize döneceğimize inanıyorum.

Piyasasının açılması haziran ayının son dönemini bulacak gibi duruyor.Açılması ile birlikte ikinci el araç alım satımında bizler de artış bekliyoruz'' dedi.

  
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138