Fırtınadan seraları zarar gören Boyabatlı üretici devletten yardım bekliyor

Fırtınadan seraları zarar gören Boyabatlı üretici devletten yardım bekliyor

Boyabat ilçesi Bağlar mevkinde seracılık yapan Topaç ailesi fırtınadan dolayı sera örtülerinin parçalanarak dağıldığını ifade ederek devlet yetkililerinden yardım talebinde bulundular.

13 yıl önce köyden ilçe merkezine gelerek kiraladığı tarlalarda seracılık işine başladığını söyleyen Orhan Topaç, "Bu zaman sürecinde 5 adet sera kurduk. 3 dönüm açık alanda 3 dönüm de kapalı alanda olmak üzere toplam 6 dönümlük tarlalarda seracılık yapıyorum. Birkaç gün önceki fırtınada sera örtüleri dağıldı." diyerek devlet yetkililerinin yardım eli uzatmasını istedi

Orhan Topaç Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada "Kendi imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı çok kaliteli malzeme kullanamadıkları için zaman zaman fırtına ve diğer etkenlerden büyük zararlar gördüğünü ifade eden Topaç, "Ben bu güne kadar devletimizden hiç bir destek alamadım. Devlet büyüklerimizin bizi duymasını, görmesini istiyorum. Biz bu toprakları kiraladığımız için, kendi toprağımız olmadığından dolayı yardımı için bazı prosüdürleri yerine getiremiyoruz. Pandemi dolayısıyla yeni kaymakamımıza sıkıntılarımızı iletemedik. İnşallah bizi izler, sorunlarımızın çözümü için yardımcı olur. Fazla bir şey söylememe gerek iki gün önce fırtınanın yol açtığı zarar görüntülerle ortada. Ben devletimize fazla yük olmak istemiyorum. Eğer devlet büyüklerimiz seraların üstlerini örtmek için bize malzeme yardımında bulunursa, işçiliğini ben yaparım. Yardım olunursa seviniriz." dedi.

Orhan Topaç'ın eşi Gülizar Topaç ta "Fırtına verdiği zararla seradaki ürünlerimiz açıkta kaldı, üstünü örtemezsek zararımız daha da büyüyecek. Pandemi döneminde zaten satışlarımız çok düştü.

Televizyonlarda izlediği haberlerde doğal afetlerde zarar gören üreticilere devletin sahip çıktığını, yardımcı olduğunu, zararlarının karşılandığını gördüğünü söyleyen Topaç, "Biz de Boyabat ilçemizde devlet büyüklerimizi yanımızda görmek istiyoruz, yardımlarını bekliyoruz" dedi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2021, 16:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Boyabatlı
Boyabatlı - 3 yıl Önce

Devlete beş kuruş para vermeden, yol kenarında günlük binlerce TL ciro yaparak ürün satılıyor. Şimdi neymiş yardım edilsin. Söylesin bakalım 3 ü kapalı 3 ü açık 6 adet kocaman seradan kazandığı paralardan ne kadar vergi vermiş???

SIRADAKİ HABER

banner115