Boyabat'ta yerli çilek sezonu açıldı

Boyabat'ta yerli çilek sezonu açıldı

Boyabat'ta yerli çilek sezonu açıldı

Son yıllarda çilek üretiminin önemli bir gelir kaynağı olmaya başladığı Boyabat'ta İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin'in katılımıyla yerli çilek sezonu açıldı.

Son yıllarda çilek üretiminin önemli bir gelir kaynağı olmaya başladığı Boyabat'ta İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, ilçenin Çattepe köyünde kiralamış olduğu 5 dönümlük tarlada bu yıl çilek üretimine başlayıp ilk ürününü alan Aysun Ulutaş'ı çilek tarlasında ziyaret edip kendisine Boyabat Ziraat Odası tarafından hazırlanan teşekkür belgesini vererek yerli çilek sezonunu açtı. 

Kaymakam Çetin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta ve Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı'nın da katıldığı yerli çilek üretimi sezonunun açılışında yaptığı konuşmada, Boyabat'ta çilek üretimine karşı olan ilginin her geçen yıl artması bizleri çok memnun ediyor, dedi. 

Çetin, konuşmasında "İlçemizde çilek üreticileri ve dolayısıyla çilek üretimi her geçen gün artmakta ve önemli bir gelir kaynağı haline gelmektedir. Şu an bulunduğumuz yerde 50 bin fide ile Aysun Ulutaş ta bu üretime büyük katkı sağlamaktadır. Daha önce ilçe merkezinde işçilikle geçinen ailenin köyüne dönüp toprağı değerlendirmeleri ve ilk deneyimleri olan çilek üretiminde başarılı olmaları bizleri fazlasıyla memnun etti. İnşallah bu kardeşlerimizin başarısı, diğer çiftçilerimize de örnek olacaktır. Devletimiz her zaman üreten, katma değer kazandıran üreticilerimize destek olmaktadır. Gerek makine ekipman, soğuk hava deposu, soğutuculu araç gibi çilek üretimi yapan üreticilerimiz bu desteklemelerden yararlanabilmek için başvurularını yapsınlar." dedi.

Aysun Ulutaş ta Boyabat Sesi muhabirinin soruları üzerine, iyi ki çilek üretimi işine başladık, ben bu işi sevdim. Toprak değerlendirmesini bilene nankörlük etmiyor, dedi.

Ulutaş, "Biz daha önce köyümüzden ilçeye inip, ben tuğla fabrikasında, eşim de inşaatlarda sıvacılık işçiliği yapıyordu. Bize bir tanıdık çilek üretimini tavsiye etti. Eşimle düşündük, taşındık. Neden yapamayalım ki, biz de yaparız, deyip köyümüzden 5 dönümlük tarla kiraladık. Tarlayı çilek ekimine hazırladık. 50 bin albion cinsi çilek fidesi diktik. İlk merak, ilk heyecanla canla başla çalıştık. Çileklerin ilk dökümü ve olgunlaşmasıla ilk günlerde 20 kg, ileriki günlerde de 50-70 kg arasında günlük çilek toplayıp, ilçe merkezinde kilosu 15 liradan sattık. Bu bize moral verdi güç verdi. Ama eşim Zihni ve kızım İrem'in destekleri olmasa başarmam mümkün olamazdı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Bizi bu gün ailecek mutlu eden ise İlçe Kaymakamımız sayın Mehmet Nuri Çetin, İlçe Tarım Müdürümüz sayın Murat Usta, Ziraat Odası Başkanımız sayın Cemil Elmacı'nın sürpriz yapıp tarlamızda yerli çilek üretimi sezonunu açmalarıydı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Ziraat Odası Başkanımız Cemil Elmacı'nın bize layık gördüğü teşekkür belgesini sayın kaymakamımız Mehmet Nuri Çetin'in elinden almak bizi çok onurlandırdı. Bu gün benim için hiç unutulmayacak bir anı olarak kalacaktır." söylemlerinde bulundu.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 00:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115