Boyabat'ta Yeni Canlı Hayvan Pazarı açıldı

Boyabat'ta Yeni Canlı Hayvan Pazarı hizmete açıldı

Boyabat ilçesinde 2020 tarihinde inşasına başlanan ve yapımı 4,1 milyon liraya mal olan  Boyabat Canlı Hayvan Pazarı hizmete açıldı.

Boyabat ilçesinde 2020 tarihinde inşasına başlanan ve yapımı tamamlanan Boyabat Canlı Hayvan Pazarı Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'nın hayırlı olsun dileklerini ifade eden konuşması ve İlçe Müftüsü Mehmet Evirgentürk'ün yaptığı duayla açıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu IFAD tarafından Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Sinop Valiliği, Boyabat Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Daylı köyü mevkisinde yapımına başlanan 500 büyükbaş, 1000 küçükbaş hayvan kapasiteli Boyabat Canlı Hayvan Pazarı'ndaki çalışmaların tamamlanmasıyla Kurban Bayramı öncesinde hizmete açıldı.

Boyabat ilçesi Daylı Köyü mevkisinde inşası gerçekleştirilen Boyabat Canlı Hayvan Pazarında üstü kapalı padok alanı, karantina binası, rampalar, dezenfektan ünitesi, kantar, veteriner karantina binası, otopark ve sosyal donatıların mevcut olduğunu belirten Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, açılışta yaptığı konuşmasında "500 büyükbaş 1000 küçükbaş hayvan kapasiteli canlı hayvan pazarımız, üreticilerimize ve vatandaşlarımıza, Boyabat'ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun." dedi. 

Canlı Hayvan Pazarı, İlçe Müftüsü Mehmet Evirgentürk'ün yaptığı dua ile açıldı. Başkan Çakıcı, tesisleri gezerek hayvan satıcıları ve kurbanlık alıcısı vatandaşlarla konuşup, hayırlı olsun dileklerinde bulunurken vatandaşlar, yeni hayvan pazarının çok güzel olduğunu belirterek başkana teşekkür ettiler.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2021, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115