Boyabat'ta Üreticilere 16 Ton Çeltik Tohumu Dağıtıldı 

Boyabat'ta Üreticilere 16 Ton Çeltik Tohumu Dağıtıldı 

Boyabat ilçesinde çiftçi kayıt sisteminde bulunan 75 çeltik üreticisine yüzde elli hibeli olarak 16 ton Boyabatkalesi çeltik çeşidi tohumu dağıtıldı. 

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta ve diğer yetkililerin girişimleri sonucunda Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Çeltik Islahı Şube Sorumlusu Dr. Halil Sürek tarafından 2017 yılında geliştirilerek tescil edilen Boyabatkalesi çeltik çeşidinin ilçede daha geniş alanlarda ekilmesinin teşviki için Sinop İl Özel İdaresi kaynaklı, yüzde elli hibeli olarak 75 çeltik üreticisine toplamda 16 ton tohumluk dağıtımı yapıldı. 

Boyabat Tarım Kredi Kooperatifi depolarında gerçekleştirilen çeltik tohumu dağıtım törenine İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Demircan, İsa Bağcı, Rıdvan Mete ve çeltik üreticileri katıldılar. 

Çeltik tohumu dağıtımında konuşan Kaymakam Aksoy, ne mutlu ki artık çeltik çuvallarının dışında Boyabatkalesi yazıyor, dedi. Aksoy, "Geçen yıl Tekirdağ'da 1. sınıf sertifikalı 23 ton çeltik tohumu üretildi. Bunun 16 tonunu Boyabat olarak biz aldık. Sayın valimize, il genel meclisi üyelerimize, il özel idaremize çok teşekkür ediyoruz. Bu çeltik tohumlarını çiftçilerimize yüzde elli hibeli olarak dağıtacağız. Bu çeltik tohumumuza hep birlikte sahip çıkıp geliştireceğiz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla üreteceğiz inşallah. Tüm üreticilerimize bereketli bir tarım sezonu diliyorum" dedi. 

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı da konuşmasında, Boyabatkalesi çeltik çeşidimize hep beraber sahip çıkarak, önümüzdeki yıllarda pirinç festivali yapmayı planlıyoruz, dedi. 

Başkan Çakıcı, "Bu topraklarda bin yıldır çeltik ekiliyor, dağıtılan çeltik hepinize yetmeyebilir, bu yıl ektiğimiz tohumun ürününe bütün köylüler hep birlikte bakalım. Önümüzdeki yıl da paylaşalım. Boyabatkalesi çeltik çeşidi, riba ile osmancık çeltiği arasında olup, ilçemiz iklim şartlarına en uygun ve hastalıklara karşı dirençli ve verimi yüksek bir çeltik çeşididir. Bu çeltiği marka yaparsanız, siz de marka olursunuz. köyleriniz de marka olur ve para kazanırsınız. Hepinize bol, kaliteli ürün yetiştirmenizi diliyor, bereketini bulun, diyorum." ifadelerinde bulundu. 

Daha sonra Tekirdağ'da Ayer firması tarafından üretilip il genel meclisi üyelerinin girişimleri sonucunda Sinop İl Özel İdaresi kaynaklarıyla satın alınan çeltik tohumu daha önceden başvuruda bulunarak hak kazanan üreticilere dağıtıldı. 

Mahmut Coşkun



 

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2020, 14:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal bıçakcı
Kemal bıçakcı - 4 yıl Önce

Çiftçinin ürünü para etmiyor ki dağıtsa ne olacak bu hükümet geleli çiftçilik öldü tarım bitti insanlar köleleştirildi

SIRADAKİ HABER

banner115