Boyabat'ta Haksız Rekabete İzin Verilmeyecek

Boyabat'ta Haksız Rekabete İzin Verilmeyecek

 Haksız ticarete izin verilmeyecek 

Ticaret Bakanlığının 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler kapsamında Sinop Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince Sinop Merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren market ve işyerlerinde denetimler gerçekleştirilecek.  

Ticaret Bakanlığının 6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanunun Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde yapılan değişiklik 31.08.2018 tarih ve 30521 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik kapsamında Sinop Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinde Sinop Merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren market ve işyerlerinde denetimlerin gerçekleştirileceği bildirildi. 

TÜRKİYE GENELİNDE DENETİMLER BAŞLATILDI 

Sinop Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada tüm Türkiye’de denetimlerin başlatıldığı bildirildi. Bu kapsamda Sinop’ta da denetimlerin gerçekleştirileceğinin hatırlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal ve hizmet fiyatında gerekçe olmaksızın ürünlerinde artış yapan” firmalar ve işyerlerine Ticaret Bakanlığının talimatları doğrultusunda tüm Türkiye’de denetimler başlatıldı.

 Döviz kurlarındaki yükselişler bazı mal ve hizmet maliyetlerini etkilemediği halde döviz kaynaklı maliyet artışı olduğu ve bu nedenle fiyatların arttırıldığı imajı veren işletmelere karşı 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında tüketici işleminin zayıf tarafını oluşturan ve ekonomik menfaatlerinin korunması gereken tüketicilerimizin korunması için gerekli önlemlerin alınması zorunlu hale geldi. Bu nedenle; İlimiz Merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren market ve işyerlerinde; Ticaret Bakanlığının başlatmış olduğu denetimler çerçevesinde Sinop Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince denetimlere başlanmış olup tespit edilen aykırılıkların değerlendirilmek üzere Reklam Kuruluna iletileceği ve diğer mevzuat hükümlerine aykırılıklarına ilişkin olarak da gerekli idari işlemlerin uygulanacağı ayrıca tüketicilerin bu konuda şikayetlerini Alo 175 Tüketici Hattına ve Sinop Ticaret İl Müdürlüğünün 2614848 telefonuna bildirmeleri hususu kamuoyu ve ilgililere saygıyla duyurulur.

-Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2018, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115