Boyabat'ta çeltik üreticisi memnun mu ?

Türkiye'nin pirinç ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Boyabat'ta çeltik üretimi başladı.Peki üretici ve tüketici durumdan memnun mu ?

Boyabat'ta çeltik üreticisi memnun mu ?

Boyabat'ta çeltik üreticisi memnun mu ?

Boyabat'ta 24000 dekar arazide ekimi yapılan ve Boyabatlı çiftçi için en önemli gelir kaynağı olan pirinç üretiminde, Boyabat Sesi Muhabiri üreticiler ile konuştu.Çeltik üreticilerinin bir kısmı desteklemelerin yeterli olduğunu ifade ederken bir kısmı ise girdi fiyatlarıdan yakındı.

Üreticiler fiyatların halka yansıdığında pahalı geldiğini ancak girdi fiyatları ile bu rakamlardan aşağıya pirinç satılmasının mümkün olmayacağını ifade ettiler.

Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı Çeltik üretiminin artık çiftçileri zorladığını ifadere ederek ; ''Yüksek üretim maliyetleri,çeltik satışında yaşanan problemler,çiftçiye yapılan tarımsal desteklemelerin yetersiz olması ,çiftçilerimize bankalardan yüksek faizle kredi almak zorunda kalması gibi sorunlar çeltik üretiminde üreticilerimizi zorluyor.

2019 yılı için çeltik üreticilerimize ödenen mazot ve gübre desteği olarak dönüm başına 66 TL , Ürün desteği olarak da kg başına 10 krş olarak belirlenmiştir. Yapılan desteklemelerin yeniden gözden geçirilmesi 2020 yılı için belirlenecek destek tutarlarının arttırılarak biraz olsun çiftçilerimizin yüzünü güldürmesi gerekmektedir.''dedi

-Boyabat Sesi


 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2020, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138