Boyabat Marangozlar Sanayi Sitesi dükkanları temel atma töreni

Boyabat Marangozlar Sanayi Sitesi dükkanları temel atma töreni

Boyabat ilçesinde Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Yapı Kooperatifi Sitesinin 50 adet dükkanının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Boyabat ilçesi Karacaören köyü mevkinde Sinop Vali Yardımcısı  Recep Yüksel'in de katılıyla Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Yapı Kooperatifi Sitesinin 50 adet dükkanının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törenin açılışında yedi yıldır kooperatif başkanlığı yürüten ve bir hafta önce sağlık nedenleri ile istifa edip görevini yeni yönetime devreden Murat Yükselecek, kooperatifin kuruluşundan bu yana üyelerinin dükkan sahibi olması için mücadele ettiklerini ve bu günkü temel atma töreninin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yeni yönetim kurulu başkanı Uğur Yılmaz ve yönetimine başarılar dileyen Yükselecek, emeği geçen herkese teşekkür edip, inşallah açılış töreninin mutluluğunu da yaşayacağız, dedi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, bu site bittikten sonra Boyabatlı marangozların, inşaatçıların ne kadar üretken olduğunu, sanatkar olduğu görülecektir, dedi.

Çakıcı, "Bu gün mutlu bir gündeyiz, inşallah 15 ay sonra da açılış törenini gerçekleştireceğiz. Şehirde belediye başkanı, sivil toplum örgütleri, milletvekili, valisi, kaymakamı birlik ve beraberlik içinde olunca başaramayacağı bir şey olamaz.

Ben marangozlar sitesi inşaatının hayırlı olmasını diliyorum. Ben sizin hizmetkarınızım. Konuma giren yapılacak ne iş varsa herkesle beraberim. Boyabat'ın geleceği için, esnaflarımızın geleceği için hizmetkar olmaya, rehber olmaya hazırım." dedi

İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, bir kentin ekonomisi üretmeye dayanmıyorsa, o kentin sürdürülebilir olması, nüfusunu tutması, barındırması mümkün olmaz, diyerek başladığı konuşmasında,

"Ben kısa bir süre önce görece başladığım ilçede müşahade ettiğim en güzel işlerdin birisi Boyabat'ın her gün geliştiğini görüyorum. Bu gelişmenin üreterek bir gelişme olmasının mutluluğunu yaşıyorum.

Ben bu kooperatifin gelişim sürecinde büyük emekleri olan kooperetif başkanı Murat Yükselecek'e, belediye başkanımıza sayın milletvekilimize, sayın valimize şükranlarımı sunuyor, hepinize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerinde bulundu.

Son konuşmayı yapan Sinop Vali Yardımcısı Recep Yüksel, bir işte başarılı olmanın yolu inanmaktan geçer, hem Allah'ımıza inancımız hamdımız, hem de yaptığımız iş kousunda kendimizegüvenimiz, inancımız, başarının yarısıdır, dedi.

Yüksel, konuşmasında, "Aldığım bilgide 22 dönümlük alanda her biri 150'şer metrekarelik 50 adet dükkan için biraz sonra temel için ilk harcı atacağız. İnşallah bir buçuk yıl sonra da dükkanların açılışı nasip olacaktır.

Kooperatifin kuruluşundan bu yana el ele veren yönetim, yılmadan bıkmadan, olumsuz konuşanlara aldırmadan çalışmış çabalamış, devletin her kademesiyle işbirliği yapmışlar, desteğini almışlar ve temel atma aşamasıyla bizim buraya gelmemize neden olmuşlar. Hayırlı bir işi başarmışlar.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bu projenin yüzde yetmişini üstlendiğini hatırlatan Yüksel, "Bu projenin takibi yapılacak ve 15 ay gibi sürede sonuca ulaştırılacaktır. İnşallah açılışı da beraber yapacağız.

Markalar, yöreye özgü becerilerle, birikimlerle, deneyimlerle birleştirilirse ülke geneline dolayısıyla ihracatlara yönelik sonuç verecektir.

Allah emeklerinizi zayi etmesin, üretime geçtiğinizde Boyabat'ımıza isdihdam olarak, üretim olarak hem de kültür olarak hizmet etmeye devam edersiniz dileklerimle bu tesisin sizlere Boyabat'a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 

Tören sonunda İlçe Müftüsü Mehmet Evirgentürk'ün yaptığı duayla birlikte sitenin temeli atıldı. 

Toplantıya, Sinop Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yaylaoğlu, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hacı Dede, İl Göç İdaresi Müdürü Muhammed Emin Altun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Feridun Delen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği İl Başkanı Mehmet Yüksel, Boyabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Feyzullah Öztürk, Marangozlar ve İnşaatçılar KSS. Kooperaifi önceki Başkanı Murat Yükselecek ve Yeni Başkan Uğur Yılmaz, marangoz ve inşaatçı esnaflar ile diğer ilgililer katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2021, 14:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa çapkın
Mustafa çapkın - 2 yıl Önce

Boyabatımıza hayırlı olur inşAllah ve bizlerede bol kazançlar verir inşAllah.

milat
milat - 2 yıl Önce

150 metre kare bir marangoza yetmez en as iki katı olmalıydı

SIRADAKİ HABER

banner115