Boyabat çiftçisine yüzde elli hibeli balya makinesi desteği 

Boyabat çiftçisine yüze elli hibeli balya makinesi desteği 

Sinop'un Boyabat ilçesinde, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde üreticilere yüzde 50 hibe destekli balyalama makinesi verildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Boyabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İnönü İlkokulu bahçesinde düzenlenen törenle yedi Boyabat çiftçisine yüzde 50 hibe destekli balyalama makinesi verildi. 

Törende konuşan Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, bu gün devletimizin Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yedi çiftçimize yüzde 50 hibe destekli balyalama makinesi dağıtımında bir araya geldik, dedi. 

Aksoy, "Ben öncelikle bu fırsattan faydalanan çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Bu makineler kendilerine büyük ekonomik katkı sağlayacak, kazançlarını, bereketlerini arttıracaktır. Bu makineleri çiftçilerimize yüzde elli hibeyle çiftçilerimize sağladıkları için tarım bakanlığımıza, ilçe tarım müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ayrıca bu makinelerin kendi markamızla yapılması ve çiftçilerimizin bu makineleri tercih etmeleri de ayrıca sevindirici ve gurur verici bir gelişmedir. Ben bu yönüyle firmalarımıza da çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun, çiftçilerimize bereket getirsin." dedi. 

Sinop Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Bekir Yücel Tanrıkulu da törende yaptığı konuşmasında Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Sinop ilinde bu güne kadar 30 milyonluk yatırım gerçekleştiğini, dedi. 

Tanrıkulu, konuşmasında "Bu gün Boyabat çiftçilerine Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibeli 7 balyalama makinesinin tesliminde bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu çerçevede ben makinelerimizin çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hem de 11-20 Haziran Toprak Haftası dolayısıyla da tüm çiftçilerimizi tebrik ediyorum, kutluyorum. Güzel bir atasözü var 'toprağı işleyen, ekmeği dişler'. İnşallah bu makinelerle de çiftçilerimiz topraklarını işleyecek, güzel güzel de ekmek paralarını kazanacaklardır diye düşünüyorum. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun, katılımlarınız için teşekkür ediyorum. 

Tanrıkulu, bu sene Sinop'a özellikle balık işleme ve soğuk hava deposu kapsamında çok ciddi bir yatırımların olduğuna da değinip. "Onların da açılışını inşallah Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirmiş olacağız."
dedi. 

Törende konuşan çiftçiler de kendilerine bu makinelerin verilmesinde desteği olan her kurum ve kişilere teşekkür edip, çiftçilere bu tür desteklerin devam etmesini ve girdi fiyatlarında devlet desteğinin artırılmasını talep ettiler. 

Daha sonra yedi çiftçiye balyalama makineleri teslim edilip, teslim tutanakları imzalandı. Program hatıra fotoğraflarının çekimiyle sona erdi. 

Programa Ak Parti Boyabat İlçe Başkanı Ferhat Yıldız,Boyabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta, Sinop Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kakınma Şube Müdürü Erhan Güçlü, Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı, ,balyalama makinesi firma yetkilileri ve çiftçiler katıldı.

Mahmut Coşkun 

DESTEK ALAN BOYABATLI ÇİFTÇİLER




 

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2020, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115