Başkan Orhan Çakır'dan '' BAKAP PROJESİNE'' destek çıktı

Başkan Orhan Çakır'dan '' BAKAP PROJESİNE'' destek çıktı


02.08.2018 (Perşembe) – Zonguldak odaları, BAKAP Projesi kapsamında gerçekleştirdikleri lobi faaliyetleri kapsamında Boyabat Ticaret ve Sanayi Odasını  ziyaret ettiler. 

Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Devrek TSO Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu ve Zonguldak TSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya Sinop TSO ile yaptıkları görüşmenin ardından öğlen saatlerinde Boyabat’a geldiler.

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çakır, Meclis Başkanı  Erdal Sarı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nazif Koltukçu ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Meclis Kâtip Üyesi Osman Onur Küçükbaş’ın da hazır bulundukları toplantı yaklaşık bir saat sürdü.

Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, BAKAP Projesi ile BAKKA ve KUZKA ajansları bölgelerini oluşturan Zonguldak, Karabük, Bartın, Sinop, Kastamonu ve Çankırı illerimizin sosyo-ekonomik yapısı ve bu bölgede yapılabilecek çalışmalar hakkındaki görüşlerini aktardı. Başkan Demir, Zonguldak’ta yapmayı planladıkları hayvancılık organize sanayi bölgesi, seracılık ihtisas organize sanayi bölgeleri ve yapımı yaklaşık olarak %60 tamamlanmış ve devam etmekte olan Filyos projeleri hakkında bilgi verdi. İllerimizin kendi alanları içinde yaptıkları bu çalışmalar için kalkınma ajanslarından yeterli payı alamadıklarını ifade eden Başkan Metin Demir altı il birlikte hareket ederek sesimizi daha iyi duyurabiliriz dedi.

“Hali hazırda Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi (DAP), Konya Ovası Projesi (KOP) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) çalışmaları devletten yüksek oranda teşvik ve destek almaktadırlar. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ne yazık ki yeterli bütçeye sahip değildir. Bu sebeple ihtiyaç duyulan yatırımları finanse etme güçleri diğer bölgelere göre düşük kalmaktadır.”

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Orhan Çakır, BAKAP Projesinin ortak çalışma, devlet desteklerinden daha etkin yararlanma ve isteklerini daha yüksek perdeden duyurmak anlamında faydalı olacağını ifade etti. Böyle bir çalışmanın bölgemizin sosyal ve iktisadi açıdan gelişimi için umut verici olduğunu belirten Başkan Orhan Çakır, Boyabat TSO olarak yapılacak çalışmalara taraf olacaklarını ifade etti.

Toplantının ardından karşılıklı hediyeler takdim edildi. Başkanları geldikleri için teşekkürler eden Orhan Çakır ziyaretleri sebebiyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

-Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2018, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115