Yazar Hayati İnanç'a Boyabat'ta büyük ilgi !

Yazar Hayati İnanç'a Boyabat'ta büyük ilgi !

Yazar Hayati İnanç, Boyabat ilçesinde "Can Veren Pervaneler" konulu konferans verdi.

Konferansa büyük ilgi gösteren Boyabatlılar salonu, hatta merdiven boşluklarını ve sahneyi de doldurunca, bir o kadar izleyici de iki katlı düğün salonunu doldurup Hayati İnanç hocayı ekrandan canlı olarak izlemek zorunda kaldılar.

Boyabat Belediyesi'nin Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi Konferans Salonunda sanatseverlerle bir araya gelen Divan Edebiyatı Yazarı Av. Hayati İnanç, ruh ve beden, gerçek vatan sevgisi, iman, ibadet ve mahşer üzerinde sohbet tadında verdiği konferansında Divan Edebiyatından da şiirler okuyarak, ruh neyse şiir de odur, dedi. 

İnanç, konuşmasında "Görünüşte boş pil ile dolu pilin hiçbir farkı yoktur. Enerji dolu pil ampulu yakar, telefonu çalıştırır. Enerjisi boşalan pil ise bunları yapamaz. Kalpte ruh ta pilde enerjinin bulunması gibidir. İnsanın kıymeti ruhtadır. Kendini sadece bedenden ibaret zannedersen, eşekten farkın kalmaz.

Günümüzün evliyası, kalbinin ruhunun farkında olandır. Modern hayat bize sadece bedenimizle ilgili şeyler söylüyor. Satıyor, avmler çalışıyor. Sonu izimle biten bir sürü şeyler var, hepsinin mevzuu beden. Ruhtan haberi yok. Ruhtan haberin olduğu zaman, işte o zaman konuşmaya başlarız. Çünkü hayat başlar."

İnanç, annesinin öğütlerinden örnek verip, ders çıkardığını söyleyerek, "İnsanlardan çekinirsen yüzünü süslersin, Allah'tan korkarsan özünü süslersin. Süslediğin yüzün toprak olur, özünü süslersen ebedi saadet bulursun. Beden ruh, iç dış, Allah kalbe bakar. Her şeyin açığa çıkacağı gün için hazırlıklı ol, dikkatli ol. Kendi kendini yakma. Özünü süsle, niyetini düzelt, kalbini düzelt. Gizli kusurlarını yakala."

Bir kısım istisnalar hariç ama.iki asırdan bu yana memleketin en ciddi problemi okumuşlar gibi geliyor bana, diyen İnanç, "15 Temmuz'a bak, hıyaneti tezgahlayanlar, tankları sürenler okumuşlardı. Durduranlar da okumamışlardı. Hanımından korkan, alacaklısından korkan, ama mermiden korkmayan insan tipini ancak Türkiye'de bulabilirsin. Sosyolojinin, psikolojinin bütün kurallarını alt üst eden bir algıdır bu. Tarifi mümkün değil. Adı aşktır, aşk budur. Hiç bir yerde buluşmayan iki insan, biri dergahtan gelmiş, biri meyhaneden vatanları için buluşup tankların, kurşunların üzerine yürümüşler".

Yaş kesen, taş kesen, baş kesen iflah olmaz diyen İnanç, "Göz yaşı kesilen, kalbi taş kesen, yani merhametsiz, başı secdeye gitmeyenler iflah olmaz. Kendimizle hesaplaşmalıyız. Mahşer var. Çalışalım dersimize. Dikkatli olalım. Gösterişe itibar etmeyelim. Desinler için iş yapmayalım." ifadelerinde bulundu.

Yazar Hayati İnaç, konuşmalarının arasında Divan Edebiyatının önemli şairlerinden şiirler de okuyarak, anlamları üzerinde açıklamalarda bulunup ruh neyse şiir de odur dedi.

Konferans sonrasında İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İnanç'ı tebrik edip, çiçek ve hediye takdim ettiler.

Konferansa Saraydüzü Kaymakamı Elif Bal, Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser, öğrenciler, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yazar İnanç, program sonunda okuyucularına kitaplarını imzaladı.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2021, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115