Sinop Üniversitesinde mezuniyet coşkusu  

Sinop Üniversitesinde mezuniyet coşkusu  

Sinop Üniversitesinde mezuniyet coşkusu  

Sinop Üniversitesinden mezun olan 2 bin 342 öğrenci kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

Sinop Üniversitesi 2018-2019 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende 2 bin 342 öğrenci, mezun olma heyecanı yaşadı.  Sinop Üniversitesi Spor Kompleksi'nde düzenlenen tören öğrencilerin mezuniyet geçit töreni ile başladı. Mutluluklarına ortak olmak için gelen ailelerinin de katılım gösterdiği törende öğrenciler, protokolü selamladı.  

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam eden törende bir konuşma yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.   Sinop'un artık bir üniversite şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Rektör Dalgın, üniversite olarak her alanda kaliteli eğitim vermeyi kendilerine amaç edindiklerini ifade etti.

Dalgın; "Mükemmelliğin sonu yoktur, iyinin daha iyisi, güzelin daha güzeli vardır. Önemli olan insanın yaptığı işi en iyi şekilde yapma gayreti içinde olmasıdır” dedi. 

HER ORTAMDA DÜRÜST OLUN 

Konuşmasında öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, gençlere her ortamda dürüst olmalarını önerdi. Dalgın; “İnsanın dünyaya bırakacağı en büyük miras, dürüstlük olması gerekiyor. Her ortamda dürüst olun ve dürüst olarak anılın. Mezun olan tüm öğrencilerimizden bir isteğimiz var. Bu aziz vatanımıza ve necip milletimize komplo kuranların değirmenine hiçbir zaman su taşımayın. Vatanımıza, milletimize, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkın.  Sizleri, ayrılığın verdiği burukluğun yanında, iyi birer insan ve meslek elemanı olarak yetiştirmenin haklı gururu ile hayat mektebine uğurluyoruz. Bu ayrılık, sadece mekan ayrılığı olacaktır. İnanıyorum ki bundan sonraki yaşamınız en az öğrencilik yaşantınız kadar parlak geçecektir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından fakülte ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaket verildi.  Törende eğitim ve sağlık fakülteleri öğrencileri de meslek andı içti. Daha sonra tüm mezun öğrenciler, diplomalarını alarak hatıra fotoğrafı çektirdi.  

Tören, mezun öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi. Törene, Vali Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altıntaş, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, kamu kurum kuruluş temsilcileri ile öğrencilerin aileleri katıldı. 

-Haber Merkezi


 

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2019, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138