Sinop Emniyeti Sınav İçin Tedbirini Aldı

Sinop Emniyeti Sınav İçin Tedbirini Aldı

Emniyetten sınav tedbiri 

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesi için gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığı bildirildi. 

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde İlimizde farklı okullarda yapılacağı ve İl Emniyet Müdürlüğü olarak sınavların İlimizde sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesi için gerekli güvenlik tedbirleri alındığı belirtildi.  Tedbirlerin yanı sıra vatandaşlara da duyarlı olmaları konusunda uyarıların yer aldığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “İlimizde 18 okulda gerçekleştirilecek olan 2019 YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi  (TYT) 15 Haziran cumartesi günü 10:15 başlayacak ve tek oturum halinde yapılacaktır. 2019 YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) 16 Haziran Pazar günü 10:15 başlayacak ve 16 okulda gerçekleştirilecektir. 

2019 YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 16 Haziran Pazar günü 15:45 başlayacak ve 2 okulda gerçekleştirilecektir. İl Emniyet Müdürlüğü olarak YKS sınavlarının İlimizde sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesi gerekli güvenlik tedbirleri alınmakta olup, sınavların yapılacağı okullar ve çevrelerinde görevli personelimiz tarafından gerekli denetim ve kontroller yerine getirilecektir. Sınavların yapılacağı binalar çevresinde, güzergahlarında inşaat çalışmaları, tadilat, araçlardan gereksiz ve lüzumsuz bir şekilde klakson kullanılması, düğün konvoyu,  eğlence vb. sebeplerle gürültünün yapılmaması büyük önem arz etmekte olup, vatandaşlarımızın bu konulara azami derecede özen göstermeleri gerekmektedir. Sınav öncesinde ve sınav esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli düzenlemeler yapılarak, sınava giren adayların motivasyonunu bozacak şekilde çevreyi rahatsız edenler hakkında gerekli ilgili kanun maddeleri gereği yasal işlemler yapılacaktır.  Sınava girecek adaylarında ÖSYM Başkanlığınca yasaklanan maddelerle sınavların yapılacağı binalara girmelerine kesinlikle müsaade edilmeyecek ve bu eşyalar hiçbir şekilde emanet altına alınmayacak olup, ayrıca adayların ÖSYM Başkanlığınca belirlenen sınav saatlerine dikkatli ve duyarlı bulunmaları gerekmektedir.  İl Emniyet Müdürlüğü olarak Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) katılacak olan tüm adaylarımıza başarılar dileriz.”

-Haber Merkezi


 

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2019, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138