Saraydüzü Kaymakamlığından Muhtarlara Eğitim Semineri

Saraydüzü Kaymakamlığından Muhtarlara Eğitim Semineri

Saraydüzü Kaymakamlığından Muhtarlara Eğitim Semineri

Saraydüzü Kaymakamlığınca "19 Ekim Muhtarlar Günü" öncesinde mahalle ve köy muhtarlarına yönelik eğitim semineri düzenlendi. 

Saraydüzü Esenler Kültür Merkezi toplantı ve düğün salonunda İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü ve Malmüdürü Mustafa Gezen tarafından verilen eğitim seminerinde; muhtarların yürürlükte olan mevzuattan kaynaklı görev, yetki ve sorumlulukları ele alınarak, diğer kurum ve kuruluşlarla olan ilişkileri ile muhtarların vatandaş ve kurumlara karşı sorumlulukları anlatıldı..

Seminerde Türkiye’de Muhtarlık Müessesesi ve Tarihçesi, 442 sayılı Köy Kanunu ve Köy Muhtarlığı, 454 sayılı Kanun ve Mahalle Muhtarlığı, muhtarların görev, yetki ve sorumlulukları, diğer kurumlar ile olan ilişkileri ve diğer yasalardan kaynaklı görevleri konularında bilgilendirmede bulunuldu.

Seminer sonrasında, kurum amiri ve temsilcilerinin muhtarlara yönelik kurumları ile ilgili yapılan bilgilendirmeyle devam etti. 

Toplantı soru-cevap, dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle sona erdi.

Toplantıya İlçe Emniyet Amiri Mehmet Özcan, İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Asb. Kd. Üsçvç. Umut Kokum, kurum amirleri ve muhtarlar katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2021, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138