Öğrencilere okumayı sevdiren proje

Öğrencilere okumayı sevdiren proje

Öğrencilere okumayı sevdiren proje

Boyabat Kaymakamlığı "Bizim Projemiz" kapsamın Boyabat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin yürüttüğü Bir Yazar & Bir Kitap ve Anlatıyorum projeleri gerçekleştirildi.

Proje kapsamında birinci gün Eğitimci-Yazar Mehmet Solmaz ile Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile öğrencilerin daha önce okuduğu Mehmet Solmaz'a ait Kibirli Sözcükler Kasabası adlı kitap hakkında söyleşi, zihin haritası atölye çalışması, deyimlerle hikaye anlatma,deyimlerle tombala etkinlikleri yapıldı.Öğrenciler kitaplarını imzalattı.

Ayrıca Türkçe ve Edebiyat Öğretmenlerine yönelik Zihin Haritaları Eğitici Eğitimi gerçekleştirildi.

İkinci gün ise Türkçe Öğretmeni Nuri Gürdal'ın yürüttüğü projede ilçede merkez ve köy okullarında eğitim gören 6.sınıf öğrencileri ile 15 Temmuz Kültür Merkezinde Kibirli Sözcükler Kasabası adlı kitap hakkında söyleşi düzenlendi. Öğrenciler daha önce okudukları kitap hakkında sorular sorma ve yazarıyla buluşma fırsatı yakalamış oldular.

Anlatı-Yorum dergisinin 2. sayısının da tanıtım yapıldı.

Öğrencilerin okudukları kitapları eleştirel bakış açısıyla inceleyip düşüncelerini yazdığı proje geçtiğimiz yıl çok beğenilen projeye bu yıl da devam edildi. Otuz kitap eleştirisinin kaleme alındığı ve derginin tasarımının yapıldığı ama basımı için desteğe ihtiyaç duyulduğu belirtildi.


Proje tanıtımında Türkçe Off! kitabının eleştirisini yapan Boyabat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 8. sınıf öğrencisi Erva Betül Günal yazısını okuduğunda salondan büyük alkış aldı. Kitap eleştirisi yazan öğrencilerin konuşmaları sonrasında öğrencilere hediye ve Eğitimci Yazar Mehmet Solmaz'a plaket takdimi edildi.

Program hatıra fotografının ardından sona erdi.

Okul Türkçe Öğretmeni Nuri Gürdal 'İstanbul'dan gelerek programa katılan 'Eğitimci-Yazar Mehmet Solmaz'a,Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan'a, Boyabat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Tuncay Utku'ya  teşekkür ettiğini ifade etti.

-boyabatsesi

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2020, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115