Öğrencilerde farkındalık yaratacak örnek proje

Öğrencilerde farkındalık yaratacak örnek proje

Öğretmen Kübra Demirci '' Geri dönüşümün önemini öğrencilere öğretmeye çalışıyoruz''

12 Öğretmenin oluşturduğu ekip, doğadaki atık maddeleri süs eşyasına çevirerek farkındalık yaratıyorlar.

Boyabat Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Kübra Demirci’nin üyesi olduğu İklim Değişikliği ve Sanat “Pandemi” isimli etwinning proje ekibi Bursa, Şanlıurfa, Çanakkale, Çorum, Sinop, Ankara ve Kırşehir’den katılan 10 Türk öğretmen ile Makedonya ve Polonya’dan proje ekibinde yer alan 2 yabancı öğretmenle çalışmalarını yürütüyorlar.

 Pandemi sürecinde öğrencilere psikolojik destek olmak ve onların iklim değişikliğine duyarlılıklarını, sanat öğeleri ve web2 araçları ile arttırmayı hedefleyen proje ekibi, doğadan ve atık malzemelerle çeşitli etkinlikler yaparak, tasarruf geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturuyor. 

Kübra Demirci projeye ilişkin yaptığı açıklamada ; “Etkinliklerimizin özünü doğal ve atık malzemeler oluşturmaktadır. Bu sayede geri dönüşümün önemini de sanat ile birlikte öğrencilere öğretmeye çalışıyoruz. Ayrıca sanat alanında kendini yeterli hissetmeyen öğrencilerin yaratıcılıklarını da ön plana çıkararak onların psikolojik gelişimine destek olmaya çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
 
İklim Değişikliği ve Sanat ‘Pandemi’ projesi her ay farklı etkinlikler düzenliyor. Ve belirli gün ve haftaları da atık malzemelerle buluşturarak çocuklarla farklı deneyimler kazandırılıyor. Projede genel olarak uzman söyleşilerinede yer veriliyor. 

-Boyabat Sesi


 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2021, 12:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Boyabat
Boyabat - 3 yıl Önce

tebrikler

Veli
Veli - 3 yıl Önce

Öğretmenimizi ve onlara bu imkanlarını sundukları için okul yöneticilerine teşekkür ederiz.

SIRADAKİ HABER

banner115