İlimizde Tübitak tarafından onaylanan tek proje Boyabat'tan

İlimizde Tübitak tarafından onaylanan tek proje Boyabat'tan

İLİMİZ SİNOP'TA TÜBİTAK TARAFINDAN ONAYLANAN TEK 4004 PROJESİ BOYABAT’TAN!

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Esra Köroğlu tarafından hazırlanan yaklaşık 60.000 lira bütçeli, Sinop ili ve ilçelerindeki 50 dezavantajlı ortaokul öğrencisinin yararlanacağı TÜBİTAK 4004 Projesi onaylandı. 

"Boyabat’ta Çocuklar, STEM Yolculuğuna Çıkıyor" isimli proje, Sinop’ta bu dönem onaylanan tek proje olma özelliği de taşıyor.İlçe Millî Eğitim Müdürü Osman Özkan ve Okul Müdürü Halil Gündoğdu, proje yürütücüsü Fen Bilimleri Öğretmen Esra Köroğlu’nu tebrik edip başarılarının devamını dilediler. 

TÜBİTAK 4004, Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programıdır.

Boyabat’ta Çocuklar, STEM (Science Technology Engineering Mathematics) (Fen Teknoloji Mühendislik Matematik) yolculuğuna çıkıyor! 

Okul müdürlüğündem proje ile ilgili açıklamada.... 

Bu proje ile Sinop ve ilçelerindeki dezavantajlı ortaokul öğrencileri için planlanan STEM odaklı uygulamalar ile öğrencilerin bilime ilgi ve merak oluşturmaları, STEM alanlarına yönelik farkındalıkları ve STEM alanlarında kariyer gelişimlerine etkisinin araştırılması amaçlanmaktadır. Bu amaçla proje süresince matematiksel modelleme, mühendislik tasarımlar, kodlama ve bilimsel sorgulamayı bütünleşik ele alan STEM etkinlikleri ile sanat ve spor etkinlikleri gerçekleştirilecektir.

Bu doğrultuda projenin hedef kitlesini Sinop ili ve ilçelerinde 6. ve 7. sınıfta öğrenim gören 50 ortaokul öğrencisi oluşturmaktadır. Projenin katılımcılarını sosyoekonomik yönden de zavantajlı (köy okulları, yatılı bölge ortaokulları, taşımalı ve sosyoekonomik düzeyi düşük) öğrenciler oluşturacaktır.  

Projeye katılan öğrenciler 25’er kişiden oluşan iki gruba ayrılacak ve STEM odaklı etkinliklerin uygulanacağı 31 Ağustos- 5 Eylül 2021 tarihleri arasında 6 günlük eğitime katılacaklardır. Desteklenen projemizin bütçesi 59.451,43  liradır.

Proje sonunda katılımcıların STEM alanlarına karşı merak içinde araştırmacı ve yaratıcı yönlerinin ortaya çıkması, fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına yönelik farkındalık kazanmaları, STEM eğitimine yönelik olumlu algı ve farkındalık yaratmak, ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarmak için cesaretlendirmek ve geliştirici imkânlar sunmak, bilimin günlük yaşam ile ilişkisinin fark edilmesini sağlamak, öğrencilerin iş birliği içerisinde akranları, eğitimciler ve diğer görevliler ile çalışmalarını sağlayarak sosyalleşmesi projenin beklenen sonuçları arasındadır.

Proje desteklerinden dolayı Sinop Üniversitesi, Boyabat Kaymakamlığı, Boyabat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü, Boyabat Belediyesi, Yıldız Kırtasiye, Konak Pastanesi, Resul Fotoğrafçılık, İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BOYİMDER) ve Simge Ticaret’e teşekkürlerimizi sunarız.

Proje Yürütücüsü

Esra Köroğlu

Proje Uzmanları

Doç. Dr. Esra Bozkurt Altan
Doç. Dr. Nurhan Öztürk

Proje Eğitmenleri

Prof. Dr. Orhan Karamustafaoğlu
Prof. Dr. Savaş Baştürk
Prof. Dr. Süleyman Yaman
Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Şahin
Dr. Öğr. Üyesi Sema Tan
Dr. Öğr. Üyesi Tuğra Karademir Coşkun
Dr. Öğr. Üyesi Ozan Filiz
Dr. Öğr. Üyesi İrem Üçüncüoğlu
Fen Bilimleri Öğretmeni İrfan Gümüş
Rehberlik ve Psikolojik Danışman Özge Öztürk
Müzik Öğretmeni Murat Köroğlu

Proje Rehberleri

Mehmet Nuri Yılmaz
Hasan Şahin
Tuğba Kevser Başyurt
Semanur Dursun
Gamze Şen

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 20:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115