Görme engelli Ressam Eşref Armağan, Boyabatlı öğrenciler için çizdi.

Görme engelli Ressam Eşref Armağan, Boyabatlı öğrenciler için çizdi.

Dünyaca ünlü, doğuştan görme engelli olan ressam Eşref Armağan, sosyal medyada Boyabatlı öğrencilerle görüntülü olarak, canlı yayında buluşarak, sohbet edip resimler çizdi. 

Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle, Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Şebnem İnan koordinatörlüğünde Dünyaca tanınan, elleri ile gören ressam olarak bilinen, doğuştan görme engelli Eşref Armağan Boyabat'lı öğrenciler ve öğretmenlerle buluştu. 

Programda Eşref Armağan kendi hayatından bahsederek öğrencilere öğütler verdi. Armağan, programda canlı olarak çizimler yaparak öğrencilere resim çizme ile ilgili bazı teknikleri de anlattı. 

Programın akışında, görmeye dayalı bir sanat dalı olarak bilinen Görsel Sanatlar alanında ve hayatın her yerinde engellerin aşılabileceğine örneklerle vurgulamalar yapılarak, öğrencileri özgüvenli olmaya teşvik etti.. 

Yoğun bir katılım gösterilen ve iki saat süren programda öğrencilerin sorularını da cevaplayan Armağan, resim çizmeye, cisimlerin kabartmalarına dokunarak, eline alarak hissedip başladığını söyleyip, bir soru üzerine "Başarmak için, azmedin, isteyin, yapacağım ben bunu deyin, o yeter " tavsiyesinde bulunup, öğretmenlerin ve öğrencilerinin sanata ve sanatçıya olan ilgilerinden duyduğunu memnuniyeti ifade edip, teşekkür etti.

Programı baştan sona izlediğini söyleyen Atatürk Ortaokulu öğrencisi Zeynep Türkmen, iki saatin nasıl geçtiğini anlayamadım, zevkle izledim, diyerek  "Asıl sanatın, gözle görerek değil, hayal ederek olduğunu düşündüm. Bizi ünlü ressamımız Eşref Armağan ile canlı yayında buluşturan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Osman Özkan ve Şebnem İnan hocamıza çok teşekkür ediyorum," dedi.

Eşref Armağan'ı daha yakından tanımak için : https://www.youtube.com/channel/UC4ZMMDuLIK4TXKKG7iCbNVA  linkinden yutube sayfasına ulaşabilirsiniz.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2020, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115