Gönül köprüleri kuruyorlar

GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURUYORLAR

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu "Gençlerle Gönül Gönüle" isimli proje ile gönülden gönüle köprüler kurmaya devam ediyor.

Eğitim her yerde ve her şekilde diyerek duvarları ve kazanımları aşmak, öğrencilerin ahlaklı, inançlı ve erdemli birer insan olmalarına yönelik, bazen evlerde bazen farklı kurum ve kuruluşların uygun olan mekanlarında doğal, samimi bir muhabbet ve sohbet şeklinde yapılan buluşmalar, Öğretmenlere öğrencileri daha yakından tanıma, dertlerini bir arkadaş gibi dinleme ve çözüm arama, beraber eğlenme ve güzel anılar biriktirme fırsatı sunuyor.

Projede 15 günde bir gönülden gönüle, eskilerin tabiriyle alaylı eğitim usulüyle sohbet tadında okul dışı buluşmalar şeklinde gerçekleştiriliyor.

Proje ikinci dönem sonunda sonuçlandığında Milli Eğitim Bakanlığının yeni müfredatında değerler eğitimini yapmak üzere belirlediği 10 temel değer olan Adalet, Dostluk, Dürüstlük, Öz Denetim, Sabır, Saygı, Sevgi, Sorumluluk, Vatanseverlik ve Yardımseverlik kavramları kazanım ve uygulamaya dönüşmüş olacak. Ayrıca her buluşmada yeni bir kitap ve Sevgili Peygamberimizin günlük hayatından sünnetler de işlenecek.

Okul Müdürü Halil Gündoğdu; "Bedenin ve aklın terbiyesi yanında ruhun ve kalbin de terbiyeye ihtiyaç duyduğundan hareketle sadece notlara ve netlere değil değere ve karaktere dokunmak niyetiyle başlattığımız proje sayesinde öğrencilerimize, bilgi ve hikmeti beraber verip hem dünyevi hem uhrevi ilimlerle donatarak özellikle öğrendiklerini hayatlarında uygulama eksenli faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. Bu proje ile birlikte okuldaki akademik eğitimleri yanında öğrencilerimizin gönüllerine de hitap ederek onları çift kanatlı kuş misali yetiştirmeyi hedefliyoruz. Projemiz 3 yıl önce başladı. Öğrencilerimizin yoğun istek ve katılımları dolayısıyla bu yıl da devam ettiriyoruz. Projede görev alan Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Öğretmenlerimize, misafirperverlik gösterip kapılarını bize açan Velilerimize, Boyabat Gençlik Merkezi Müdürlüğüne, Boyimder’e teşekkür ederiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138