Denizli'den Boyabat'a Karikatür Ödülü

Denizli'den Boyabat'a Karikatür Ödülü

YBO’LU MEDİNE GÖKTEPE’YE DENİZLİ’DEN KARİKATÜR ÖDÜLÜ

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "2020 Denizli Yılı" Konulu Ulusal Karikatür Yarışması sonuçlandı. 18 Yaş altı kategoride Yaşar Topçu YBO’dan 8. sınıf öğrencisi Medine Göktepe "Mansiyon Ödülü"nün sahibi oldu.

İki yıldır Görsel Sanatlar Öğretmeni /karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu ile resim ve karikatür çalışan Medine Göktepe halen Güzel Sanatlar Lisesi sınavlarına hazırlanıyor. Bu ödülle birlikte ilk ulusal ödülünü kazanan Medine "Mansiyon ödülü" olarak 500 TL alacak.

Büyükler ve 18 yaş altı olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmaya katılan eserler Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Mizah yazarı Savaş Ünlü, Karikatüristler, Şevket Yalaz, Abdülkadir Uslu, Mehmet Selçuk, Altan Özeskici, Ali Şur ve Kübra Deligöz'ün yer aldığı jüri tarafından değerlendirildi. "2020 Denizli Yılı" konusunun işlendiği karikatür yarışmasında 18 yaş altı kategorisinde 1. Emre Çakal, 2. İrem Eroğlu ve 3. Eylül Kayraklık’ın eseri seçilirken, Mansiyonda ise sırasıyla Eda Kalmaz, Buse Nergiz Bakar ve Medine Göktepe’nin eseri ödüle layık görüldü. 18 yaş üstü kategoride ise ilk 3’te sırasıyla Kürşat Zaman, Engin Selçuk ve Hamit Giş yer aldı. 18 yaş üstü mansiyonda ise sırasıyla Mehmet Açıkalın, Muammer Kotbaş ve Bünyamin Başlar'ın eseri ödüle layık görüldü. Dereceye giren karikatüristlere ödülleri Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Kitap Fuarı'nın açılışında verilecek. Ödül töreninin ardından dereceye giren karikatürler fuar alanında sergilenecek.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138