Boyabatlı gençlere Portekiz'den ödül

Boyabatlı gençlere Portekiz'den ödül

BOYABATLI GENÇ ÇİZERLERE PORTEKİZDEN ÖDÜL

Portekiz-Tondela’da bu yıl 4.’sü yapılan Uluslararası Okul Karikatür Festivali’nde Boyabatlı genç çizerler Didar Aşkın Ayrancıoğlu ve Serkan Güdükoğlu’nun eserleri ödüle değer görüldü.

Her yıl farklı konularda dünyanın okuyan gençlerinin katılımına açık Okul Karikatür Festivali’nin bu yılki konusu "İnsan Haklarının İhlali" olarak belirlenmişti.

Karikatür sanatçıları Fawzy MORSY (Mısır), Omar PEREZ (İspanya), Biratan PORTO (Brezilya), Antono SANTOS (Portekiz) ve Ricardo FERREIRA (Portekiz)’dan oluşan festival jürisi üç eşit ödülün üçüne de bu yıl Türk çizerlerin eserlerini değer buldu. Üç ödülden ikisini "Barış" konulu eserleriyle Türkiye’ye, Sinop’a ve Boyabat’a kazandıran iki genç çizerimiz de Boyabatlı uluslararası karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencisi.

Aşkın Ayrancıoğlu’nun aynı zamanda kızı olan Didar Aşkın Ayrancıoğlu, Sinop Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Serkan Güdükoğlu da Boyabat Türk Telekom Fen Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Festivalde diğer ödülü Türkiye’ye kazandıran genç çizer ise Zonguldak’tan Paylaş Kiraz oldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2021, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115