Boyabat'ta zeka geliştirici ahşap akıl oyunları sergisi açıldı

Boyabat'ta zeka geliştirici ahşap akıl oyunları sergisi açıldı

Boyabat'ta 3. Zeka Geliştirici Ahşap  Akıl Oyunları ve Strateji Oyunları El Sanatları Sergisi açıldı

Sinop'un Boyabat İlçesinde Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen  3. Zeka Geliştirici Ahşap  Akıl Oyunları ve Strateji Oyunları El Sanatları Sergisi 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi giriş katında açıldı.

Sergide; Mangala, Beşli Küp, 9 Taş, 12 Taş, Koridor, Hedef 5, Çin Daması, Katamino  gibi  tamamı sağlıklı ahşap malzemelerden oluşan 30 adet oyun istasyonu ziyaretçilerin beğenilerine sunuldu.

Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, serginin açılışına katılanları selamlayıp teşekkür ederek, Boyabat'ın tesadüfi kurulan bir şehir olmadığını, tarihi misyon kattığı kattığı şehir olduğunu söyledi.

Başkan Çakıcı, "Boyabat'ın tarihi bir kalesi ve çarşısı var. Hafızasını korumuş bir şehrimiz var. Biz belediye olarak, yol, kaldırım, park değil, şehrin kültürel faaliyetlerini besleyici, çocuklarımızın zihinlerini geliştirici projelere de imza atmaya çalışıyoruz.

Burada olan herkese, özellikle annelere velilere sesleniyorum. Çocuklarınızı mutlaka buraya getirin. Bir ahşabın sadece odundan, tahta parçasından ibaret olmadığını, insanın zekasını geliştirmede, matematikte ve diğer alanlarda da önemli olduğunu burada anlayacaksınız. Programımızın şehrimize, çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum." dedi.

Serginin kurdelesi Başkan Çakıcı ile birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hüseyin Cihan Tosunoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ceylan, veliler ve öğrenciler    tarafından kesilerek açıldı.

Başkan Çakıcı, çocuklara ahşap oyun materyalleri dağıtıp, çocuklarla da oyun oynadı. 

Açılışı yapılan sergi  21 Kasım Pazar gününe kadar 09.00-18.00 saatlerinde ziyaretçilere açık olacak. 

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2021, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115