Boyabat'ta Yeni Yazarlar Doğuyor

Boyabat'ta Yeni Yazarlar Doğuyor

Boyabat'ta Yeni Yazarlar Doğuyor

02.05.2019 Perşembe günü Boyabat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından  Boyabat Kaymakamlığının başlatmış olduğu ''Bizim Projemiz'' kapsamında  Anlatı-Yorum etkinliği gerçekleştirildi.

Boyabat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleşen programda okul öğrencilerinin 5 Ocak 2019'dan itibaren Boyabat Sesi ve Yankı Gazetelerinde yayınlanan kitap eleştirisi ve önerileri sergilendi.

Proje sorumlusu Türkçe Öğretmeni Nuri Gürdal ''Herkesin yaşamı ve geleceği ile ilgili farklı farklı amaçları vardır ve nihayetinde herkesin ortak amacı mutlu olmaktır. Mutlulukların en güzeli de bir insanın hayatına dokunabilmektir.
    
Anlatı-Yorum ise öğrencilerin kitap okumaktan ve değerli bulduğu kitapları tavsiye etmekten mutluluk duydukları bir projedir. Tavsiye ettikleri kitaplarla insanların hayatına dokunma gayreti içinde oluşlarıdır. Bir yarışmadan ibaret olmayıp öğrencilerin kitap okuma hazzına ulaşmasını amaçlayan, öğrencilerin değil kitapların değerlendirildiği bir projedir. ''

Projede öğrencilerin eleştirel okumaları ve yazma becerilerinin geliştirilmesinin amaçlandığını ifade eden Gürdal ''Bu kapsamda okudukları kitapları eleştirel bakış açısıyla değerlendirdikleri yazıları gazetede yayımlanarak edebi bir karakter kazanmaları ve en önemlisi de düşüncelerini paylaşmalarının hazzını ve mutluluğunu yaşamaları sağlanmıştır 

Bu vesileyle öncelikle Bizim Projemiz'i organize eden Sayın Kaymakamımız Fatih Aksoy'a ,İlçe Milli Eğitim müdürümüz Osman Özkan’a  projemizi destekleyen  Okul Müdürümüz Naim Derelioğlu başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve dergimizin tasarımını yapan Serkan Kılıç'a, Boyabat Sesi-Yankı gazeteleri sahibi İsmet Sezer ve Ali Sezer'e, gazete çalışanlarına, özellikle dergimizin çıkmasında maddi desteklerinden dolayı sponsorlarımıza teşekkür ederim.
    
Ayrıca  öğrencilerimi sizlerin de huzurlarında tebrik eder, geleceğin yazarları olmaları konusunda başarılarının devamını dilerim
. '' dedi.

Daha sonra projeye okuduğu ve eleştirdiği kitaplarla en fazla yazı veren İlkin Yıldız Akdemir ve arkadaşları okul yönetimi tarafından ödüllendirildi.Davetliler genç yazarların yazılarını Boyabat Sesi ,Yankı Gazeteleri ve basılan Anlatı-Yorum kitabından takip ettiler.

Büyük beğeni alan kitabın Ramazan Etkinlikleri kapsamında kurulacak olan Ramazan Çadırında satışa sunulacağı öğrenildi.

Programa İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy,İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Gülcü,İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ,kurum müdürleri,öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.


-Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2019, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115