Boyabat'ta yaya önceliğine dikkat çekildi

Boyabat'ta "Yayaya Öncelik, Daha Güvenli Trafik" etkinliği

Boyabat ilçesinde, İçişleri Bakanlığının kampanyası kapsamında ülke genelinde düzenlenen trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

Boyabat ilçesi Adnan Menderes Bulvarı, Dörtyol kavşağında geleceğin bilinçli yaya ve sürücüleri anaokulu öğrencileri Kaymakam Enver Yılmaz ve protokol üyeleri ile birlikte ellerinde bayraklarla karşıdan karşıya geçerek trafikte yaya önceliğine dikkat çekildi.

Trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak ve bu bölgelerde yayalara ilk geçiş hakkının verilerek sürücüler üzerinde doğru davranış modelinin geliştirilmesinin amaçlandığı etkinlikte yaya geçidinde bulunan yaya çizgilerinden bir tanesi kampanya etkinliği çerçevesinde sembolik olarak kırmızıya boyandı. Yaya ve sürücülere bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

81 il genelinde eş zamanlı olarak yapılan farkındalık etkinliğine Kaymakam Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Adına Hüseyin Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Şeref Kutu, kurum amirleri ve stk temsilcileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2022, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138