Boyabat'ta Ulusal Karikatür Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni


Boyabat'ta Ulusal Karikatür Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni

Boyabat Kaymakamlığı'nın "Bizim Projemiz" kapsamında Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından düzenlenen karikatür yarışması sergisi ve ödül töreni düzenlendi.

Boyabat Kaymakamlığı'nın "Bizim Projemiz" kapsamında Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi Salonu'nda Türkiye genelindeki ortaokullar arasında düzenlenen "Gelecekteki Dünya" konulu ulusal karikatür yarışması ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Yarışmaya, Türkiye'nin dört bir yanından 895 çizerin gönderdiği 905 adet eser Eğitimci - Karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu ve diğer seçici kurul üyeleri tarafından yapıan değerlendirmeler sonucunda birincilik ödülü Amasya ilinden Erencan Zengin, ikincilik ödülü Çorum ilinden Simge Çorumlu, üçüncülük ödülü de Ordu ilinden Beyzanur Polatoğlu'na layık görüldü.

Seçici kurul, Tebeşir Karikatür Grubu Özel ödülünü Boyabat ilçesinden Zeynep Yaren Tuğlu'ya verirken Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu Karikatür Kulübü Özel Ödülü de Bursa ilinden Miray Melis'e verdi. Kurul, ayrıca altı ilden on öğrenciye de başarı ödülü verdi.

Gerçekleştirilen etkinlikte dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve diğer protokol üyeleri tarafından belgeleri ve hediyeler verildi. 

Belgelerin verilmesi sonrasında protokol üyeleri tarafından 15'i ödüllü, toplam 50 eserin yer karikatür serginin açılış kurdelesinin kesimi sonrasında sergi gezilerek çizerlerinden bilgi alındı.

Kaymakam Aksoy, 9 Mayıs 2019 gününe kadar açık olacak olan serginin gezimi sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada "Çok başarılı çalışmalar var, bizim projemiz kapsamında yaklaşık 850 çizerin karikatürleriyle yarışmamıza katılmaları bizleri mutlu etti. Ödül kazanan öğrencilerimize ödüllerini takdim ettik. Yarışmamıza katılan tüm çocuklarımıza ve velilerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Boyabat ilçemizden dört öğrencimizin farklı yarışmalarda dünya birinciliği almaları da bizi fazlasıyla memnun edip gururlandırdı." ifadelerinde bulundu.

Program yapımcıları, basına yaptıkları açıklamada "Gelecekteki Dünya" konulu ulusal karikatür yarışmasında çocukların, ortak bir dil olan 'karikatür dilinde' buluşturularak dünyamızın ve insanlığın savaş, açlık, sağlık, çevre vb. alanlardaki ortak sorunlarına dikkat çekmek, çözüm aramak ve bu konuda duyarlılık oluşturmayı amaçladıklarını" belirttiler.

Programa Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Gülcü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2019, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115