Boyabat'ta taşımalı eğitim sürücülerine seminer verildi

Boyabat'ta taşımalı eğitim sürücülerine seminer verildi

Boyabat'ta taşımalı eğitim sürücülerine seminer verildi

Boyabat'ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından taşımalı eğitimde görev alan okul servis sürücülerine yönelik bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenlendi.

Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen seminerde milli eğim ve jandarma trafik ekipleri tarafından taşımalı eğitimde görev alan sürücüler bilgilendirildi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Üçağaç programın açılışında yaptığı konuşmada taşımalı eğitimde görev alacak sürücülerin MEB Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim yönetmenliğinde belirtilen esaslar üzerinde görev yapacaklarını söyledi.

Üçağaç, "Şoförler, öğrencileri belirlenen güzergahlardan alarak belirlenen okullara zamanında bırakacaklar. Taşıma sırasında yüksek sesle müzik dinlenmeyecek, emniyet kemerleri takılı olacak, araç temizliğine dikkat edilecek, asla sigara içilmeyecek. Covid-19 önlemleri kapsamında alınması gereken önlemler de tavizsiz uygulanacak." uyarılarında bulundu.

İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı J.Kd. Bçvş.Önder Tıngır da konuşmasında, "Yangın tüpleri, ilk yardım çantası kullanılır durumda olacak. Emniyet kemerleri takılı olacak. Araç sigortaları zamanda yaptırılacak. Sürücü kimlikleri takılı olacak. Öğrenciler dışında yolcu ve yük alınmayacak. İzinsiz başka sürücü çalıştırılmayacak" uyarılarında bulundu.

Tıngır, konuşmasında okul servis sürücülerine; öğrencilerin, servise bindikleri andan okul çıkışı ve evlerine bırakılana kadar ki süreçte uyacakları kuralları da hatırlattı.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2021, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115