Boyabat'ta "Su Ürünleri Eğitimi" toplantısı yapıldı

Boyabat'ta "Su Ürünleri Eğitimi" toplantısı yapıldı

Boyabat'ta "Su Ürünleri Eğitimi" toplantısı yapıldı

Boyabat ilçesinde kolluk kuvvetlerine yönelik su ürünleri mevzuatları ve uygulamaları eğitimi toplantısı gerçekleştirildi.

Boyabat ilçesi 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda kolluk kuvvetlerine yönelik "Su Ürünleri Mevzuatları ve Uygulamaları" konulu eğitim toplantısı yapıldı.

Toplantıda Sinop Tarım ve İl Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisleri Bülent Yılmaz ve Ersin İncekara, ilçede görevli kolluk kuvvetlerine, su ürünleri avcılığı kapsamındaki düzenlemelerin kontrol ve denetiminde yapılan çalışmalarda etkinlik ve caydırıcılığın artırılmasına yönelik bilgilendirme eğitimi yapıldı.

Eğitim toplantısında kimlere avcı denir, su ürünleri avlama yetkisi ruhsatı alımı, ticari ve amatör avcılık, türlerine göre su ürünleri avlanma yasak ve serbest olduğu süreler, yasağa uymayanların kabahatlar ve suçlar kanunları kapsamında suçun işlenmesinde kullanılan istihsal vasıtalarına ve su ürünlerine el koyma, kanuni hükümler çerçevesinde idari para cezası kesme ve ilgili diğer konularda bilgilendirmede bulunuldu.

Toplantıda ayrıca sulara zararlı maddeler dökme, patlayıcı ve zararlı maddeler kullanma gibi su ürünlerinin toplu ölümlerine yol açan suçlarla ilgili takip ve tespit etme konularında yapılması gereken çalışmalar anlatıldı.

Toplantının son bölümünde konuyla ilgi soruların cevaplandırılması yapıldı.

Toplantıya İlçe Jandarma Komutanlığı'nı temsilen J. Asb. Kd. Bçşv. Önder Tıngır ve personeli, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü temsilen Polis Memuru Recep Gece, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlisi Su Ürünleri Mühendisi Yunus Özdemir, Belediye Zabıta Müdürü Eyüp Çetinkaya ve ekibi katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2021, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115