Boyabat'ta okullar yüz yüze eğitime hazır

Boyabat'ta okullar yüz yüze eğitime hazır

Boyabat'ta okullar yüz yüze eğitime hazır

Tüm yurtta olduğu gibi Boyabat ilçesinde de 12 Ekim 2020 Pazartesi günü 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda başlayacak olan yüz yüze eğitim için hazırlıklar tamamlandı.

Hazırlıklar kapsamında ilçede bulunan okullarda temizlik ve güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

Yüz yüze eğitim kapsamında okul girişlerine pandemiye karşı alınan tedbir ve uyulması gereken kuralları içeren afiş ve bilgilendirme yazıları asılırken, okul içi koridorlarında dezenfekte aparatlarının yerleştirilip öğrencilerin kullanımına hazır olduğu görüldü.

Sınıflarda sıra ve masalarda çapraz şekilde birer boşluk bırakılarak, öğrenciler isimlerinin yazılı olduğu yerlere oturması istenecek. Bu şekilde sosyal mesafe korunmuş olacak. 

Öğrenciler okula maskesiz giremeyecek, dış kapıdan girerken görevli tarafından ateş ölçümü yapılacak. Öğrenciler kirlenmiş ve kullanılamayacak maske ve eldivenleri normal çöp kutularına değil özel atık kutularına atacaklar.

Okul açılışı öncesinde öğrenci velileriyle diyalog kurulup çocukların sağlığı ve Covid-19 salgınına karşı önleyici tedbir ve uygulamalar için bilgilendirilip imza ile onaylatıldı. Buna göre öğrenci velileri maske ve temizlik konusunda çocuklarına karşı duyarlı davranıp, öksürük ateş yükselmesi vb. durumlarda okul yöneticilerini bilgilendirip çocuklarını okula göndermeyecekler.

Okullarda alınan diğer tedbir ve uygulamar,

Salgın süresince okullara ziyaretçi girişleri yasaklanmış olup mecburi hâllerde gelen ziyaretçilerin ziyaretçi kaydı ve ateş ölçümleri yapılacaktır.

Tüm sınıflar teneffüslerde düzenli olarak havalandırılacaktır.

Herhangi bir kişinin belirti göstermesi durumunda okuldan tamamen ayrıştırılması için izolasyon odasına alınacaktır

İnternet erişiminde güçlük yaşayan veya interneti olmayan öğrenciler İçin okullarda EBA DESTEK NOKTASI açılmıştır.

Okullar gün içinde belirli aralıklarla ve gerektikçe dezenfekte edilecektir. 
 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı son açıklamada "Teknik ayrıntıları bu hafta içerisinde sizlerle paylaşacağız. Daha önce veli rızası önemli demiştik. Yine istemeyen velilerimiz çocuklarını okula göndermeyecek. Okullarda yoklama alınmayacak. Devamsızlık sorun olmayacak. Velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenci uzaktan eğitime devam edecek." ifadelerine yer verdi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2020, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115