Boyabat'ta muhtarlar çalıştayı, istişare toplantısı

Boyabat'ta muhtarlar çalıştayı, istişare toplantısı

Boyabat'ta muhtarlar çalıştayı, istişare toplantısı

Boyabat ilçesinde Sinop Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğünün muhtarlara yönelik "Yabancılarla ilgili bilgilendirme ve Muhtarlarla İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz, muhtarların günün kutlayıp, çalıştayın verimli olması dileğinde bulundu. Her meslekte olduğu gibi muhtarın da sorumluluk ve görevlerinin yasa ve genelgelerle belirlendiğini, bu günki çalıştayın da bu çerçevede yararlı olacığı inancıyla dikkatle izleneceğini söyledi.

Boyabat Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Sinop Vali Yardımcısı Recep Yüksel, toplantıya katılan merkez ve köy muhtarlarının Muhtarlar Günü'nü kutlayıp, başarılı ve huzurlu çalışmalar diledi.

Vali Yardımcısı Yüksel, muhtarlara "Sizlere bir abiniz, bir yakınınız ve amiriniz olarak her zaman yardımcı ve destek olmak için kapılarımız her zaman açık. Çözümlenmesi gereken sorunlarınız için, bir konuda bilgilenmek için sizlere her zaman destek olmaya hazırım. Çalıştayın sizlereyararlı olacağını düşünüyorum. Yabancılar ile ilgili yetkili arkadaşlarımız tarafından bilgilendirileceksiniz. Kafanıza takılan ilgili sorular varsa konuşmacılarımıza yöneltin." ifadelerinde bulundu.

Sinop Göç İdaresi Müdürü Muhammed Emin Altun, kurum olarak yabancıların Türkiye'ye girişleri, Türkiye'de kalışları ve Türkiye'den çıkışları ile Türkiye'den koruma talep eden yabancılara sağlanacak korumanın kapsamına ve uygulanmasına ilişkin 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunun ve bu kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmenliğin il müdürlüklerine vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde görev yaptıklarını söyledi.

Altun, yabancıların Türkiye'de ikametleri ile ilgili açıklamasında "İkamet izin türleri kısa dönem, aile, öğrenci, uzun dönem, İnsani ve insan ticareti mağduru olmak üzere türlerdedir. İkamet izni alınmasında da farklı prosüdür uygulanarak kayıt altına alınmaktadır."

Muhtarların ilgi alanına giren konulara da değinen Altun, muhtarların mahallelerinde yabancılarla ilgili duyarlı olmalarını isteyip bilgilendirirken, muhtarların sorularını da cevaplandırdı.

Altun, "Eğer ülkeye giriş yapan yabancılar kayıt altına alınmadan, izin alınmadan çalıştırılırsa insan ticareti mağduru dediğimiz durum olur. İlgili kişilerin hapisle karşı karşıya gelme durumu olur. Çalıştırılacak kişilerin mutlaka varsa ilçedeki kurumdan, yoksa ilden çalışma izni alması lazım."

Tarım, ormancılık ve hayvancılık işlerinde çalışanların çalışma izninden muaf olduğunu söyleyen Altun, "Bu durumdaki yabancılar çalışma kurumu il müdürlüklerinden nerede ne iş yaptığına dair kayıt altına alınmalıdırlar." dedi.

Toplantıya, Sinop Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şeref Kutu, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hacı Dede, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Feridun Delen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mehmet Yüksel, İl Göç İdaresi Müdürü Muhammed Emin Altun, kurum amirleri ve muhtarlar katıldılar.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2021, 22:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115