Boyabat'ta görev yapan öğretmen 'den büyük başarı

Boyabat'ta görev yapan öğretmen 'den büyük başarı


Boyabat'ta görev yapan Şebnem öğretmenin "Evde Sanat Var" e twinning projesi bakanlıkça onaylanarak uygulamaya konuldu

Boyabat Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Şebnem İnan'ın Milli Eğitim Bakanlığı'nca onaylanan  "Evde Sanat Var" e twinning projesi uygulamaya konuluyor.

Boyabat Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi'nde Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yapan Şebnem İnan, Covid-19 salgını önlemleri kapsamında okulların tatil olmasıyla öğrencilerine uzaktan eğitim için "Evde Sanat Var" projesi hazırlayıp, bakanlığa sundu. 

Projenin onaylanmasıyla birlikte harekete geçen Şebnem İnan, Türkiye’nin farklı şehirlerinden Görsel Sanatları öğretmenleriyle irtibat kurarak yapılacak çalışmaları anlatıp projenin tüm görsel sanatlar öğretmenlerinin birlikte yürütülmesini sağlamaya çalışıyor. Bu kapsamda telefon ve sosyal medya yoluyla öğrenci ve velilere ulaşılıyor.

Boyabat Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Şebnem İnan, Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada "Türkiye’nin farklı şehirlerinden Görsel Sanatlar öğretmenleriyle bir araya gelerek, uzaktan eğitim sürecinde Görsel Sanatlar dersinin devam ettirilmesini sağlamak ve farklı etkinliklerle, konu anlatımlarıyla öğrencilerin evlerinde verimli vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlayan Milli Eğitim Bakanligı'na bağlı uluslararası proje sistemi olan e twinning'e "evde sanat var" isimli bir proje yazdım ve onaylandı. Projemde bircok görsel sanatlar öğretmenini bir araya getirerek öğrencilere, velilere ve ögretmenlere ulaşmaya çalışıyoruz.

Ülkemiz, Dünya Sağlık Örgütünün Covid-19 "pandemi" (salgın) olarak sınıflandırması ile hastalığın yayılımının önlenmesi için ciddi tedbirler almış, okullar geçici bir süre için kapatılmıştır. Bu nedenle, öğrencilerin eğitim öğretim hayatı uzaktan eğitim ile devam ettirilmektedir. Öğrencilerimizin akademik alanda aldığı uzaktan eğitime ek olarak "EVDE SANAT VAR" projesi sayesinde "Görsel Sanatlar" dersinden, derse ait bilgiler içeren etkinliklerden, evlerinde de faydalanabilmeleri amaçlanmıştır. Türkiye’nin farklı şehirlerinden Görsel Sanatlar öğretmenleri; konu anlatımlarının yanında evde eğitsel oyun, bireysel çalışma ve gösterip-yaptırma yöntemlerine uygun olan etkinlikler hazırlayarak bunlarla ilgili bilgiler sunmayı amaçlamaktayız." ifadelerinde bulundu.

 Şebnem İnan'ın öncülüğünü yaptığı "Evde Sanat Var"  projesi  şu an Aynur Sandıkcı (Van), Melike Yahşi (Yalova), Gönül Çakıcılar (Çorum), Eda Sever (Ordu), Burcu Cangücü (Bitlis), Gazal Ülgen (Bingöl) tarafından hayata geçirilmekte olup, ileriki günlerde artarak tüm Türkiye'ye yayılması bekleniyor

‌Şebnem İnan, Milli Eğitim Bakanlığı'nca 81 ilden 81 başarılı öğretmenlerle Milli Eğitim Bakanı Ziya Seçuk'un da katıldığı Ankara'da gerçekleştirilen Öğretmenler Günü kutlamasında  24 Kasım 2019'da Sinop ilini temsil etmişti. 

Şebnem İnan, daha önce de  Şebnem öğretmenin "Atıklardan hayvan müzesi" projesi ilgi cekerek ulusal basında yer alarak adını duyurmuştu.

Öğrenciler ve veliler projeyle ilgili bilgilere @evdesanatvarr
   https://www.instagram.com/p/B-daQu-gc5G/?igshid=1ut5781wicq49 adresinden ulaşabilecekler.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2020, 14:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Piton
Piton - 4 yıl Önce

Gurur verici tebrik ediyorum

Vatandas
Vatandas - 4 yıl Önce

Tebrikler. Projenin icerigini tam anlatmamissiniz ama. Boyama oyunundan mi ibaret bakanligin begenip genele uygulamak istedigi proje anlayamadim zira eger oyleyse üzüldüm cocuklarimiz adina

VOLKAN AYDOĞAN
VOLKAN AYDOĞAN - 4 yıl Önce

Boyabatlıyım. Eskişehir anadolu üniversitesi eğitim fakültesinde resim öğretmenliği öğrencisiyim. Aynı zamanda grafikerim. Öğretmenimize yardım edebileceğim konularda yardım etmek isterim. Bana ulaşırsa her türlü yardım ederim.

SIRADAKİ HABER

banner115