Boyabat'ta Anadolu Mektebi Okumaları

Boyabat'ta Anadolu Mektebi Okumaları

Boyabat'ta Anadolu Mektebi Okumaları

Anadolu Mektebi Kitap Okumaları kapsamında Boyabat'ta, Boyabat Türk Telekom Fen Lisesi, Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Boyabat Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi öğrencilerinin zoom üzerinden çevrim içi katıldığı  Mustafa Kutlu ve Cengiz Aytmatov buluşmaları gerçekleştirildi.Boyabat'tan 125 öğrencinin okuma faaliyetlerinde yer aldığı Sinop Merkez, Ayancık ve Gerze'yle birlikte toplamda 220 öğrenci ile yürütülen Anadolu Mektebi Okumaları Türkiye genelinde 60 ilde yürütülmekte olan bir faaliyet.Sinop il sorumlusunun Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Davut Kaya, İl Koordinatörü'nün Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat öğretmeni Çağlar Sarıtaş olduğu bu faaliyet Boyabat' tan 6 öğretmenle Sinop genelinde 16 öğretmenle yürütülüyor.
 

Mustafa Kutlu okumalarını bitiren öğrenciler zoom üzerinden Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Selçuk Atay ile Cengiz Aytmatov okumalarını bitiren öğrenciler ise Dergâh Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Ali Ayçil ile bir araya geldiler.Öğrenciler okudukları kitaplar ile ilgili kısa konuşmalar yaptıktan sonra sözü konuşmacılara bıraktılar.Ali Ayçil ile Kutlu okumaları üzerine Doç. Dr. Selçuk Atay ile de Aytmatov okumaları üzerine ufuk açıcı ve öğrencilerin bakış açılarını genişleten bir program gerçekleştirildi.Öğrencilerimizle bir yazarın hemen hemen tüm kitaplarını okuduktan sonra o yazarla ilgili programlar yapmakta öğrencilerimizi akademisyenlerle ve yazar hakkında uzmanlığı olan şahsiyetler ile buluşturmaktayız.Öğrenciler sadece kitap okumakla kalmamakta ayrıca yazarın kitapları ile değerlendirme yapıp bu değerlendirmelerini akademisyenlerin katıldığı programlarda sunmaktadırlar.

Boyabat Kaymakamımız Sayın Enver Yılmaz'a, öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlıklarını en üst seviyeye çıkarmak için verdiğimiz uğraşta bizlerin yanında olduğu için, kitap temini konusunda yardımcı olduğu gibi öğrencileri bu okuma faaliyetine teşvik noktasında desteklediği için Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü adına şükranlarımızı sunarız.İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Ercan Yıldız'a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Osman Özkan'a da destekleri için müteşekkiriz.Okul müdürlerimiz de bu faaliyette her daim öğrencilerimizin yanında ve onlara destek olmaktadır. Koordinatör öğretmenlerimizin bu faaliyetin yürütülmesinde büyük emekleri var.Onlarla birlikte yol alıyoruz ve öğrencilerimizde bu faaliyetin etkilerini gördükçe de daha da istekle devam ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2022, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115