Boyabat'ta "24 Kasım Öğretmenler Günü" kutlandı.

Boyabat'ta "24 Kasım Öğretmenler Günü" kutlandı.

Boyabat’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması, saat 10.00'da İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan'ın Atatürk Anıtı’nda çelenk sunmasıyla başladı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili  konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından  kalkınmış olması öğretmenlerin üstün ve gayretli çalışmalarına bağlıdır, dedi.

Özkan, konuşmasında "Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Öğretmenlik mesleğini, öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, mesleğe yeni başlayan aday öğretmenlerin mesleğe kabul törenini gerçekleştirmek ve emekli öğretmenleri saygı ile anmak, mesleğini icra ederken çeşitli saldırılara maruz kalarak şehit düşmüş ve dünyadan ahirete göçmüş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anmak amacıyla, Gazi  Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 

Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından  kalkınmış olması öğretmenlerin üstün ve gayretli çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı maarif ordumuzun birer neferi olan öğretmenlerimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Öğretmenler yeni nesil sizin  eseriniz olacaktır." diyerek   öğretmenlerimizin , geleceğimiz olan çocuklarımız için üstlendiği sorumlulukları ifade etmiştir. 

Yüce Kitabımız Kur’an- Kerim   "Oku!" emri   ile başlamıştır. Yine "Hiç bilenler ile bilmeyenler bir olur mu?" ayetini bilmeyenimiz nerede ise yok gibidir. İnsanlığın en kıymetli öğretmeni olan Sevgili Peygamberimiz "İlim Çin’de dahi olsa onu alınız." sözleri öğrenmenin ve öğretmenin değerini ifade etmektedir. Bundan dolayıdır ki biz öğretmenler, üzerimizdeki ağır sorumluluğun bilinci ile hareket etmeli, mesleğimizi en güzel bir şekilde yerine getirmeye gayret etmeliyiz.

Covid-19  Salgının neden olduğu tüm olumsuzluklar bir yana öğretmenlerin ve okulların hayatın vazgeçilmez bir gerçeği olduğu hiçbir dönemde bu dönemdeki kadar iyi anlaşılmadı. Uzaktan eğitimde öğretmenlik yapmak kolay değildir. Canlı derslerde çocuklarımıza daha iyi ders anlatabilmek için evini sınıfa dönüştüren değerli öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.  Öğrencileri için canlarını hiçe sayan Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ı, Necmettin Yılmaz’ı tüm şehit öğretmenlerimizi ve bu sene Boyabat Anadolu  İmam Hatip Lisesi öğretmeni iken aramızdan ayrılan Musa Güzeler ve Ahmet Mor öğretmenlerimizi , Boyabat Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Okul Müdürüyken aramızdan ayrılan Sadık Erdem‘i  hiç unutmayacağız. 
 

Bu duygu ve düşünceler ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, öğretmenlerimize başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim." diyerek konuşmasını tamamladı.
 

Bu yıl emekliye ayrılan Türk Telekom Anadolu Lisesi öğretmeni Ata Genç, emekliye ayrılan öğretmenleri temsilen yaptığı konuşmasında,  kırk iki yıldır çok severek yaptığı öğretmenlik hayatına son verdiğiğini belirtip, "Bu kutsal mesleği bizden sonraki öğretmenlere devretmenin mutluluğunu yaşıyorum." dedi.   

Genç, konuşmasında "Ülkemizin ve tüm dünyanın zor günlerden geçtiği şu günlerde hepinize sağlıklı günler diliyorum. Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Uzun süren öğretmenlik hayatıma son verdim. Meslek hayatımın en zor görevi belki de bu olsa gerek; 24 Kasım öğretmenler gününde emekli bir öğretmen olarak konuşma yapmak. Bir öğretmen için meslekten ayrılış ''dünyanın bütün çiçeklerinden kopmuş, bütün güzelliklerini görememek" demektir.

Her doğan güneşin bir batışı vardır, tıpkı insan hayatı gibi. Hiç silinmeyecek anılar, hayaller bırakarak, sevdalar taşıyarak. Bu kutsal mesleği bizden sonraki öğretmenlere devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnanıyorum ki bu meslekten bir Ata Genç ayrılır, binlerce Ata Genç'e bayrağı devrederek.

Öğretmenin en büyük tutkusu, çocuk sevgisidir. Bu makam önce çocuk sevgisiyle filizlenir. Onların en büyük mutluluğu öğrencilerini hayata atılmış, ülkesine yararlı bir insan olarak görmesidir. Onlar öğrencilerinin gözünde çağlayan bir pınar gibidir. Bazen kızgın, bazen berrak bazen serin, ama hep sevgi doludur.

Ne mutlu bana ki böyle kutsal bir mesleğe yıllarımı verdim. Öğrencilerimin umutları umudum, sevinçleri sevincim oldu.

Sevgili meslektaşlarım, başta ebediyete göç etmiş Baş Öğretmen  Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz öğretmenlerimi rahmet, minnet ve şükranla anarken, emekli olan meslektaşlarıma, mesleğe yeni atanan genç arkadaşlarıma ve tüm eğitim camiasına sonsuz başarı ve mutluluklar diliyorum. Hepinizi bu duygu ve düşünceler içinde sevgiyle selamlar, saygılar sunarım." ifadelerindebulundu

Konuşmalar sonrasında  emekliye ayrılan yedi öğretmene protokol üyeleri tarafından şeref belgesi ve hediyeleri verilip hatıra fotoğraflarının çekimiyle program sona erdi.

Hükümet Konağı önündeki program sonrasında, görevdeyken vefat eden öğretmenlerin kabirleri öğretmen ve öğrenciler tarafından ziyaret edildi. 
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri, adaylığı kaldırılan öğretmenlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen yemin töreniyle sona erdi.

Programa Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, okul müdürleri, öğretmenler ve diğer ilgililer katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115