Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yıldız Gibi Parlıyor

Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yıldız Gibi Parlıyor

Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yıldız Gibi Parlıyor

Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Parlayan Yıldızlar takımının hazırladığı "Bebek arabası otomatik fren kiti" projesi birinci oldu.

Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi tarafafında yapılan açıklamada,

"Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, TR82 ve TR81 bölgeleri ile il milli eğitim müdürlükleri iş birliğiyle gerçekleştirilen Kastamonu, Çankırı ve Sinop ile Bartın, Zonguldak ve Karabük illerindeki meslek lisesi öğrencilerinden oluşan 14 takımın projeleriyle yarıştığı "Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu" 2021 Yarışmasında Sinop Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Parlayan Yıldızlar takımının hazırladığı "Bebek arabası otomatik fren kiti" projesi birinci oldu.

3 - 5 Aralık 2021 tarihlerinde Ilgaz dağında gerçekleştirilen "Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu kapsamında düzenlenen atölye çalışmalarının tamamlanmasıyla takımlar hazırladıkları projelerin sunumunu jüri karşısında yaptı. Sunumlar sonrasında jüri tarafından yapılan değerlendirmede en başarılı projeler belirlenerek ilan edildi. Törende başarılı bulunan ilk üç takıma madalya ve plaketler takdim edilerek çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca başarılı projelere Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerindeki üniversitelerin Teknoloji Geliştirme Merkezlerindeki kuluçka merkezlerinde proje geliştirme ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından ulusal çapta çalışmalarıyla öne çıkan kurumlara tecrübe ziyaretleri ve ulusal projelere katılım desteği sağlanacak.

Yarışmada emeği geçen öğrenci öğretmen ve yöneticilerimizi tebrik ediyoruz." ifadelerinde bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2021, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115