Boyabat Kur'an Kursu Öğrencilerinin Yıl Sonu Etkinliği

Boyabat Kur'an Kursu Öğrencilerinin Yıl Sonu Etkinliği

Boyabat Kur'an Kursu Öğrencilerinin Yıl Sonu Etkinliği

Boyabat İlçe Müftülüğü'ne bağlı 4-6 yaş grubu Kur'an Kursu öğrencileri yıl sonu etkinlikleri programı düzenledi.

İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Yıldız Mahallesi Döndü Hanım Kur'an Kursu, 15 Temmuz Şehitler Kur'an Kursu ve Sefa Kur'an Kursu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı yıl sonu etkinliği Döndü Hanım Kur'an Kursu öğrencilerinden Ömer Faruk Eravcı tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okunarak başladı.

15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezinde düzenlenen ve sunuculuğunu Nesibe Hatun Kız Kur'an Kursu Hocası Fatma Tosuner'in yaptığı programın açılış konuşmasını yapan Boyabat Müftüsü İsa Sağlam, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in bir hadisini hatırlatarak, hiç bir anne-baba çocuğuna güzel ahlaktan daha kıymetli bir miras bırakamaz dedi. Sağlam sözlerine devamla "Bizler de çocuklarımıza güzel bir miras bırakmak istiyorsak iyi ahlak edindirmemiz gerekiyor. Güzel ahlak edindirmek için ise yavrularımıza milli, manevi ve dini duyguları kazandırmamız gerekiyor. Rabbimize şükredelimki yayrularımızı kendi dinimiz üzerine yetiştirme fırsatı bulduk.

Kur'an kurslarında Kur'an okumanın yanında değerler eğitimi olan iyiliği, güzelliği, doğruluğu, hakikati, hakkın yanında yer almayı  da öğrettiklerini söyleyen Sağlam "Sevgili peygamberimizin hayatına baktığımız zaman çocuklarımıza eğitim, terbiye verirken yasaklamacı bir metot değil alternatif bir yaklaşım sergilediğini öğreniyoruz. Bizlerin verdiği eğitim Allah'ın Resulünün bizlere tavsiye ettiği şekilde dinine, diyanetine, vatanına, milletine  bayrağına, mukatdesatına daha fazla sahip çıkan nesil yetiştirmek  istiyoruz. 

Bu programı düzenleyen üç Kur'an kursumuzda beş öğretici, 75 te öğrencimiz mevcuttur. Bu kurslarımıza katkıları olan herkesten Allah razı olsun. Ramazanımız bereketli, Allah yardımcımız olsun" dedi.

Konuşma sonrasında Kur'an kursu öğrencileri tarafından dinim İslam rond gösterisi, semazen gösterisi, hadislerin okunması, teslim ol rabbine rond gösterisi, bir gül aldım rond gösterisi, bayrak rond gösterisi sunumu yapıldı.

Öğrenciler tarafından camiye gidiyorum ve tarihi karakterlerin canlandırlması sonrasında Belediye Başkanı Şefik Çakıcı tarafından öğrencilere belgeleri verildi. Program, hatıra fotoğraflarının çekimiyle sona erdirildi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2019, 00:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115