Boyabat İlçesinde "Tarih Dergisi ve Fotokapanla Boyabat Faunası" Projesi Gerçekleştirildi 


Boyabat İlçesinde "Tarih Dergisi ve Fotokapanla Boyabat Faunası" Projesi Gerçekleştirildi 

Boyabat'ta İlçe Kaymakamlığının Bizim Projemiz kapsamında Boyabat Türk Telekom Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından "Tarih Dergisi ve Fotokapanla Boyabat Faunası" adlı proje uygulaması gerçekleştirildi. 

Boyabat Kaymakamlığının Bizim Projemiz kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Boyabat Türk Telekom Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından "Fotokapanla Boyabat Faunası" adlı proje gerçekleştirildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü ekipleri, okulun Biyoloji Öğretmeni Osman Yaşar ve 40 öğrencinin görev aldığı proje dört ay sürede tamamlandı. 

Boyabat İlçesinin dört ayrı orman bölgesine yerleştirilen fotokapanlarla yaban hayatındaki 13 tür yaban hayvanı tespit edilip fotoğraf ve video görüntüleri çekildi. 

Aynı şekilde İlçe Kaymakamlığının Bizim Projemiz kapsamında Boyabat Türk Telekom Fen Lisesi proje sorumlusu öğretmeni Orhan Okur ve 36 öğrencisinin çalışmalarıyla yerel ve genel tarihle ilgili konuların yer aldığı  dergiler basılarak okuyucularına sunuldu.

Türk Telekom Fen Lisesi Okul Müdürü Bekir Zehiroğlu, programın açılış konuşmasında programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha snra kürsüye davet edilen Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit "Biz kurumumuz olarak yaban hayvanların korunmasına yönelik ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar içerisinde yer alıyoruz. Biz yaban hayvanlarının etüt envanterini yapıyoruz. Korunması gereken türleri belirliyoruz. Avcılık faaliyetlerinin düzenlenmesinde, korunmasında yer alıyoruz.Korunmaya, tedaviye ihtiyacı olan yaban hayvanlarının tedavilerinin bakımlarının yapılması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bununla ilgili de Sinop Sarıkum'da yaban hayatını kurtarma rehabilitasyon merkezi kuruyoruz. Nesli tükenmekte olan yaban hayvanlarının korunmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. 

Avcılık faaliyetlerinin bilinçli ve yaban hayvanlarının geleceğini tehdit etmeyecek şekilde kontrollü yapılması için çaba sarf ediyoruz. Maalesef ki avcılarımızda olumsuz, uygunsuz bir avcılık anlayışı var.Bunu kırmaya çalışıyoruz, eğitimler yapıyoruz. Bu konuda avcılarımızın da bilinçli ve sorumlu davranmalarını istiyoruz. Programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu. 

Konuşmalar sonrasında projeye katkılarından dolayı Kaymakam Aksoy, Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit ve beraberindeki çalışma heyetine plaket ve teşekkür belgeleri sunuldu. 

Program İlçe Kaymakamı Aksoy ve beraberindeki heyetin sergilenen fotoğraf ve ve diğer materyalleri gezip bilgi almasıyla sona erdi. 

Pgrama İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Gülcü, İlçe Jandarma Komutanı Astsby. Bçşv. Özay Topçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, okul müdürleri öğretmen ve öğrenciler katıldılar. 

Not : Boyabat'ın dört ayrı ormanlık alanındaki fotokapana yakalanan 14 ayrı tür yaban hayvanların video görüntülerini 11 Mayıs 2019 Cumartesi günü sitemizde izleyebilirsiniz

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2019, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115