Boyabat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, yıl sonu sergisini açtı 


Boyabat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, yıl sonu sergisini açtı 

Boyabat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında yıl sonu sergisi açtı.

Boyabat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü binasında "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yıl sonu etkinliğinde kursiyerlerin el emeğiyle yıl boyunca yaptıkları; el nakışları, Boyabat çember dokuma, ahşap yakma, giyim, ebru, resim, kağıt rölyef, şiş ve tığ örücülüğü ile oyuncak bebek yapma, makrame örgü yapma ve basit nakış iğne ürünleri sergilendi.

Serginin açılış töreninde konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sadettin Tüylü, hayat boyu öğrenmede, eğitim merkezi olan Halk Eğitim Merkezleri beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiştir, dedi.

Tüylü, sergiye katılan tüm misafirlere hoş geldiniz diyerek, "Bugün Merkez binamızda el nakışları, Boyabat çember dokuma, ahşap yakma, giyim, ebru, resim, kağıt rölyef, şiş ve tığ örücülüğü ile oyuncak bebek yapma, makrame örgü yapma ve basit nakış iğne teknikleri gibi  çeşitli kurslarımızın ürünlerinden oluşan sergimizi açmak ve sizlerin beğenisine sunmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. 
    

Merkezimiz, eğitim alanı, bina ve personel açısından kısıtlı imkanlara sahip olmasına rağmen; İlçemize, imkanlarının yettiği ölçüde kurs ve eğitim fırsatı sağlamıştır. Bu imkanların oluşmasında ilçe genelinde birçok kurum ve kuruluş ile işbirliği yapan merkezimiz bu eğitim öğretim yılında da özellikle meslek edindirme kurslarına yönelik eğilimini arttırmıştır. 

Bunların yanı sıra İlçe genelindeki okullarımızda sosyal ve kültürel kurslar tertipleyerek öğrencilerimizin sosyal ve sportif gelişimlerini desteklemeye çalıştık. Ayrıca Merkezimiz bünyesinde lise mezunu öğrencilere üniversiteye yönelik destekleyici hazırlık kursları da açılmıştır.

Merkezimizin çalışma alanlarından birisi de açık öğretim iş ve işlemleridir. Çeşitli nedenlerle eğitimlerine devam edemeyen ya da hiç okula başlamamış bireylerin açık öğretim okullarına kayıt işlemleri de merkezimizce yürütülmektedir. Covıd-19 salgını nedeniyle açık öğretim sınavları bu yıl onlıne şekilde düzenlenmiştir. Açık Öğretim Lisesi Dönem sınavları sonrasında mezun olmaya hak kazanan 185 öğrencinin diplomaları merkezimizce basılmıştır. Aynı şekilde dönem sınavları sonucunda  açık ortaokul dan da 42 öğrencinin mezuniyet işlemleri kurumumuzca yapılmıştır.

Ülkemizin ve tüm dünyanın içinde bulunduğu Covıd-19 salgını merkezimiz faaliyetlerini oldukça etkilemiştir. Kurslarımıza bazı dönemlerde bakanlığımız  kararıyla ara verildi. Öğretmenlerimiz ve usta öğreticilerimiz  kursiyer bulmakta çok sıkıntılar çekti. Kursiyer bulup kurs açan öğretmenlerimiz ve usta öğreticilerimiz de sınıf ortamında bulaş kapma endişesiyle eğitimlerine devam ettiler. Tüm bu olumsuz şartlar altında Merkezimizce bu eğitim öğretim yılında 55 adet mesleki teknik ve genel kurs açılmış olup bu kurslara 577'si kadın, 305'i erkek olmak üzere toplam 882 kursiyer katılmıştır. Şu ana kadar tamamlanan kurslarımızda  404 kursiyer sertifika almaya hak kazanmıştır.

Bu zorlu süreçte yapmış olduğumuz  her çalışmamızda bizlere destek veren ve yol gösteren Kaymakamımız Sayın Mehmet Nuri Çetin'e, kurumumuz çember atölyesinin tüm ihtiyaçlarının karşılanmasında emeği geçen Belediye Başkanımız Sayın Şefik Çakıcı'ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve şube müdürlerimize, kurum müdürlerimize, okul müdürlerimize, basın mensuplarımıza, müdür yardımcılarıma, öğretmenlerime, usta öğreticilerime, yardımcı personelimize, kursiyerlerimize, emeği geçen herkese ve bizleri bu günümüzde yalnız bırakmayan siz değerli katılımcılara teşekkür eder saygılar  sunarım." ifadelerinde bulundu. 

Konuşmanın ardından 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde mezun olan Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerine İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ve protokol üyeleri tarafından diplomaları, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında düzenlenen slogan yarışmasında ilçe birincisi olan Ayberk Dora'ya  hediyesi verildi.

Diplomalar ve ödülün verilmesi sonrasında İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Belediye Başkan Vekili Şinasi Karaman, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sadettin Tüylü tarafından serginin açılış kurdelesi kesilerek sergiler gezildi.

Kaymakam Çetin, sergileri gezip kurs öğretmenleri ve kursiyer öğrencilerden bilgi aldı. Ortaya çıkarılan el emeği ve göz nuru eserleri çok beğendiğini söyleyerek Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu gün açılışını yaptığımız sergilerdeki özel ve güzel eserlerin ortaya çıkması bayan kardeşlerimizin yeneklerini gösteriyor. Her sınıfta farklı farklı güzellikte, otantik eserleri gördük. Beklentilerimizin de üzerinde güzellikteki eserler bizleri fazlasıyla memnun etti. 

Geçmişte kullanılan giysi ev eşyası gibi eserlerin sergilenmesi de çok anlamlı. Bu eserler bizim geçmişimizin güzelliğini yansıttığı gibi unutulmamasını ve yaşatılmasını sağlıyor.

Eserlerin görülmesi yanında el emeği göz nuru bu eserlerin pazarlanması da çok önemli. Bu konuda biz elimizden geleni yapacağız. Türkiye'nin her yerine ulaştırmayı istiyoruz." ifadelerinde bulundu.

Serginin iki gün süreyle ziyaretçilere açık kalacağı bildirildi.

Mahmut Coşkun

​​​​​​

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2021, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115