Boyabat Gençlik Merkezi gençlere yönelik panel düzenledi

Boyabat Gençlik Merkezi gençlere yönelik panel düzenledi

Boyabat Gençlik Merkezi gençlere yönelik panel düzenledi

Boyabat ilçesinde Gençlik Merkezi tarafından "Yazar - Okur Buluşması" adlı panel düzenlendi.

Boyabat ilçesinde şair ve yazar Hüseyin Akın, Hüseyin Karaca, Serap Kadıoğlu ve Yusuf Tosun'un katıldığı panelde gençlerin zihin dünyalarına katkı sağlamak amaçlı panel düzenlendi.

Boyabat Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Köroğlu, Boyabat Gençlik Merkezi olarak misyonumuzun ve vizyonumuzun farkındayız. Şartlar ve durum ne olursa olsun, bir tane daha gencin kalbine dokunmak için maddi ve manevi imkanlarımız neye müsaade ediyorsa sonuna kadar mücadele edeceğiz, dedi

Köroğlu konuşmasına "Kıymetli gençler, modern çağın bir çok hastalıkları var, bağımlılıkları var. Kişisel haklarımızı telefon başında kaybediyoruz, tablet ve bilgisayar karşısında kaybediyoruz. Neden dolayı kaybediyoruz ? İşte bu akşamın ruhuna uygun olarak evlatlarımız kitap okuma alışkanlığı kazansın, şiir, edebiyat okuma alışkanlığı kazansın diye zaman zaman bu etkinlikleri sizin için yapıyoruz.

Bir genç için bile gayretimizi gücümüzü sonuna kadar kullanacağız. Bir genci az görmüyoruz, küçük görmüyoruz, bir genç deyip geçmiyoruz.

Biz gençlerimizi ihmal etmezsek, gençlerimiz bizi ihya eder. Ama ihmal ettiğimiz gençlerin bizi imha edeceğinden şüphemiz de yok. O yüzden dolayı gençlerimizi ihmal etme lüksümüz yok. Ben, anne ve babalardan ebeveynlerden, hocalarımızdan, öğretmenlerimizden gençlerimize omuz verelim, gençlerimizi anlamaya çalışalım diyorum." ifadelerinde bulundu.

Açılış konuşması ardından Anadolu Yazarlar Birliği Başkanı Yusuf Tosun, Başkan Yardımcısı Hüseyin Karaca, Hüseyin Akın ve Serap Kadıoğlu sahneye davet edilerek "Tarihi Kaderimiz İçin Kültürel Seferberlik" konulu panel başlatıldı.

Şair ve Yazar Hüseyin Akın, konuşmasında bir toplumun hazinesi gençliktir dedi.

Akın, "Bu hazineye sahip çıkamaz isek, ülkeye de sahip çıkamayız. Gençlerimizin sağlam ve geleceği görebilen bir ailesi olmalıdır.
Gençliğe sahip çıkmanın sadece maddi ihtiyaçlarının giderilmesiyle olmadığını söyleyen Akın, "Onları duygusal ve zihinsel açlıklarının da giderilmesi lazımdır. Gençlerimiz bilimsel eğitimle birlikte manevi ve ahlaki bir atmosferde yetişmelidir..

Gençlerin başarı durumuna da değinen Akın, "Onların yarış atı gibi ön sıralarda koşmasını başarı olarak görmek doğru değildir. Başarı gençlerin kendileriyle, toplumla, doğayla, çevreyle barışık olmalarıdır. Milli ve manevi değerleriyle barışık olmalarıdır. Ben gençlerimizin geleceğine bakarken geçmişini de unutmayan, edebiyatla beslenen, rakamsal başarılardan çok fazilete, erdeme dair başarılarla öne çıkmalarını istiyorum." dedi.

Anadolu Yazarlar Birliği Başkanı Yusuf Tosun da konuşmasında, bir toplumun sanatı yoksa, yok olmaya mahkumdur, diyerek, "Bir toplumda kültür ve sanattan çok maddiyata önem veriliyorsa keseler şişmiş, maneviyat bitmiştir. Toplumun ayağa kalkması için öz kültür, yerel kültür hamlesine ihtiyaç vardır. Bunun için devlet politikalarında kültürel etkinliklerin ilk sıralarda olması lazımdır." dedi.

Panelde izleyicilerden gelen sorular cevaplandırılırken şair ve yazarlar tarafından birer şiir okundu.

Panel, hediye sunumu ve şair ve yazarların kitaplarını imzalamalarıyla sona erdi.

Panele İlçe Kaymakam Vekili Ahmet Faruk Beyazıt, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Çeltikçi, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Hüseyin Matuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Demircan ve diğer ilgililer katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2021, 10:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
ÜMMET BAYRAK
ÜMMET BAYRAK - 3 yıl Önce

Hay MaşAllah hayranlıkla fotoğrafları izledim.
Hep okumuş kültürlü insanlar toplanmış ama koltuğun üzerindeki yazıyı okumamışlar...

Hasan demir
Hasan demir - 3 yıl Önce

Çok kalabalıkmış

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138