Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden duyuru

Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden duyuru

Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden duyuru

Boyabat Anadolu İmam Hatip lisesi Müdürlüğü “GELECEĞİNİZİ BİRLİKTE İNŞA EDELİM!” başlıklı açıklamasında 60 kişilik kız ve erkek öğrenci için kontenjan açıldığının duyurusunu yaptı.

Okul Müdürlüğünün açıklamasında aşağıdaki ifadelere yer verildi.

Boyabat Anadolu İmam Hatip lisesi 1968 yılında eğitim- öğretim vermeye başlamıştır. 53 yıllık tecrübesiyle akademik, sosyal ve kültürel alanlarda elde ettiği başarılarıyla 2019- 2020 eğitim- öğretim yılında Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu olmaya hak kazanmıştır. 2020- 2021 eğitim- öğretim yılında 30 erkek öğrenci okula sınavla kayıt yaptırmıştır. Bir sonraki eğitim- öğretim yılı için de kız ve erkek öğrencilerin sınavla kayıt yaptıracağı 60 kişilik kontenjan açılmıştır. Bu vesileyle kız öğrenciler de artık Boyabat Anadolu İmam Hatip lisesini tercih edebileceklerdir.

Okul binası, kapalı spor salonu, kız- erkek pansiyonunun bulunduğu yeni kompleks, 24 derslik, fizik- kimya- biyoloji laboratuvarı, zengin içerikli Z kütüphanesi, Kur’an tilavet odası, bay- bayan mescitleri, zümre öğretmen odaları, çok amaçlı salonuyla öğrencilerine 2021- 2022 eğitim-öğretim yılında hizmet verecektir.

Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencilerine akademik sınavlara hazırlamak maksadıyla “Öğrenci Koçluk Projesi” uygulamaktadır. Bu projeyle okulun mezunları Hukuk Fakültesine, İlahiyat Fakültesine, Güzel Sanatlar Fakültesine,  Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümüne, Gazetecilik Bölümüne, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümüne, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümüne, Türkçe Öğretmenliği Bölümüne, Halkla İlişkiler bölümüne Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümüne, Edebiyat- Tarih- Coğrafya bölümlerine yerleşmiştir.

2019- 2020 eğitim- öğretim yılı YKS sınavında Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi %79 oranla büyük bir başarı elde ederek başarı ivmesini yükseltmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde değerler eğitimi ve inanç eğitimi alanında öğrencilerini yetiştirmektedir. Bu minvalde mesleki- kültürel ve sosyal faaliyetlere de önem vermekte, bu alanlarda yapılan yarışmalarda başarılar elde etmektedir.

Ayrıca okulda birlik ve beraberliği güçlendirmek ve okul iklimini geliştirmek maksadıyla Pilav günleri, Ramazan iftarları düzenlenmekte, bu vesileyle hem geçmiş dönemle irtibatını koparmamakta hem de geleceğini güçlendirmektedir.

Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi, 45 kız- 90 erkek öğrenci kapasiteli pansiyonu, 100 kişi kapasiteli kapalı spor salonuyla sizlere hizmet verecektir.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2021, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115