Boyabat'a "Proje ve Filografi Sergisi" açıdı.

Boyabat'a "Proje ve Filografi Sergisi" açıdı.

Boyabat'a "Proje ve Filografi Sergisi" açıdı.

Boyabat İlçe Kaymakamlığının "Bizim Projemiz" kapsamında Şehit Ersoy Gürsü Anadolu Lisesi tarafından "Proje ve Filografi Sergisi" açıldı.

Boyabat İlçe Kaymakamlığının "Bizim Projemiz" kapsamında Şehit Ersoy Gürsü Anadolu Lisesi tarafından okul salonunda düzenlenen "Proje ve Filografi Sergisi" İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy ve beraberindeki heyet tarafından kurdele kesimiyle açıldı.

Okul öğrencilerinin eğitim ve öğretim yılı başında tercih ettikleri derslerden proje alan öğrencilerin kendi alanlarında yaptıkları inceleme ve geliştirme çalışmaları sonucu ortaya çıkardıkları filografi sanatı eserlerinin sergilendiği programın açılışı öncesinde sergiyle ilgili açıklama yapan Fizik Öğretmeni Selçuk Koyuncu, hazırlanan projelerin öğrenci ve öğretmenlerin fikirleriyle oluşmuş, tamamen öğrencilerin kendi imkanlarıyla hazırlandığını söyledi.

Koyuncu "Proje sergimizdeki amacımız bütün derslerde ortaya konan bu küçük ama çok değerli fikirleri siz değerli konuklarımız ve öğrencilerimizle paylaşmak, öğrencilerimizin birçok alanda bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır." dedi. 

Görsel Sanatlar Öğretmeni Şebnem İnan, öğrencilerimizi sanatın içerisine katmak, farklı sanat alanlarını tanıtmak, görsel sanatlar dersinin resim dersi olmaktan çıktığını ve birçok alanı içerisinde barındırdığını fark ettirmek adına her yıl farklı etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

İnan, konuşmasında "Bu gün Orta Doğu'dan başlayarak batı ve uzak doğuya kadar yayılan Osmanlı Dönemi geleneksel el sanatı olan "çivinin tele olan aşkı" olarak tanınan filografi sanatını ve yıl sonu sergimizi sizlere sunuyoruz. Dünyada unutulmak üzere olan filografi sanatı sergimize hoş geldiniz diyor, katılımlarınız için teşekkür ediyorum," dedi.

Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, sergi ziyareti sonrasında Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'nın her çocuğun bir proje hazırlaması isteği doğrultusunda hazırlanmış proje ve filografi sergisini gezip 50 civarında eseri görüp inceledik, dedi.

Aksoy, "Sergide gördük ki çocuklarımız çok güzel eserler ortaya çıkarmışlar. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Şehit Ersoy Gürsü Anadolu Lisesi ilçemizin en güzide okullarından birisidir. Miraç isimli öğrencimiz 200 liralık bir dronenin yazılımını değiştirerek havada takla attırarak uçurmayı başarmış. İnanıyorum ki ileride daha başarılı projelere imza atacaktır. Sergilerde gördük ki çok yetenekli öğrencilerimiz var. Sonuç olarak okulumuz iyi bir ivme yakaladı. İnşallah bu çalışmaların meyvelerini üniversite sınavlarındaki iyi sonuçlarla alacaklardır. Sergi sonunda, öğretmen ve öğrencilerimizle gurur duyarak ve mutlu bir şekilde ayrılıyorum." dedi.

Sunuculuğunu Edebiyat Öğretmeni Emrullah Özcan'nın yaptığı programa İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Gülcü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2019, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138