BAŞARILI ÖĞRENCİLERİN YENİ ADRESİ; BOYABAT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

BAŞARILI ÖĞRENCİLERİN YENİ ADRESİ; BOYABAT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

BAŞARILI ÖĞRENCİLERİN YENİ ADRESİ; BOYABAT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bayram Kılıç, okullarındaki ders programları ve uygulamaları ile öğrencilerin kazanacakları avantajlar hakkında açıklamalarda bulunarak başarıya ulaşmak isteyen öğrencileri okullarına kayıt olmaya davet etti. Bayram Kılıç, yaptığı açıklamada:

Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 2018-2019 Eğitim Öğretim yılından itibaren Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulanmaktadır.

Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 9. Sınıfa başlayacak öğrencilere Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler programı uygulanacaktır. Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri kontenjanına giremeyen yüksek puanlı öğrencilerin üzülmesine gerek yok. Zira Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesine kaydolan öğrencilerin okuyacağı dersler ile Fen Liseleri tarafından okutulan dersler içerik olarak aynıdır. Çalışkan, gayretli ve hayalleri olan öğrenciler Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesini tercih edebileceklerdir. Okul Pansiyonunda ilçe ve il dışından gelecek öğrencilerimize sunulan imkânlar arasındadır. Dini ilimler alanında kendini geliştirmek isteyen ve akademik başarıyı da arzulayan öğrencilerimizi Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesine bekliyoruz.

Fen ve Sosyal Bilimler program okullarında ders içeriği nasıldır? Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinden farkı nedir?

Fen ve sosyal bilimler program okullarında okutulan derslerin haftalık ders saatleri fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri ile oldukça yakın olup pek az bir fark vardır. Bu farkta daha çok dil, spor ve sanat derslerindedir. Bu okullarda öğrenciler fen liseleri ile sosyal bilimler liselerinde okutulan alan derslerini almakta ilave olarak imam hatip okullarına özgü dersleri okumaktadırlar.

Öğrenciler fen bilimleri alanı ve sosyal bilimler alanına ne zaman geçmektedir? Fen bilimleri alanı ve sosyal bilimler alanın ders saatleri nedir?

Öğrenciler 10. Sınıftan itibaren fen bilimleri alanı ve sosyal bilimler alanında ders seçebilmektedir. Bu dersler, öğrencinin devam edeceği alan öğrencinin ilgi ve istekleri, derslerdeki başarı durumu ve hedeflediği yükseköğretim programı doğrultusunda öğrenci, veli ve okul tarafından ortaklaşa bilinmektedir. Öğrenciler belirledikleri alan doğrultusunda fen ve sosyal bilimler alanı ile ilgili dersler 10. Sınıfta 2 saat,11. Sınıfta 18 saat,12. Sınıfta 20 saat almaktadırlar.

Fen bilimleri alanında seçilen ve okutulan dersler hangileridir? Fen liselerinden farklı olanlar var mıdır?

Fen bilimleri alanında seçilen ve okutulan dersler; Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilim tarihi ve uygulamaları, Matematik tarihi ve uygulamaları dersleridir. Fen liselerinde ilave olarak bilgisayar bilimi dersi vardır. Fen ve sosyal bilimler program AİHL ’de fen bilimleri alanını seçen öğrenciler, 4 yıl boyunca fen bilimleri alanındaki derslerin yanı sıra üniversitelerden akademik destek almakta ve alan akademisyenleri tarafından verilen seminer ve konferanslara katılmaktadır. Ayrıca okulların farklı bilimsel etkinlikleri ve projeleri olmaktadır.

Sosyal bilimleri alanında seçilen ve okutulan dersler hangileridir? Sosyal bilimler liselerinden farklı olanlar var mıdır?

Sosyal bilimleri alanında seçilen ve okutulan dersler; Türk dili ve edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik, Mantık, Psikoloji, Sosyoloji, Sosyal bilim çalışmaları, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersleridir. Sosyal bilimler liselerinde fark olarak sanat tarihi ve Osmanlı Türkçesi dersi okutulmaktadır. Türk kültür ve medeniyeti tarihi ve dersi ile İslam kültür ve medeniyeti dersi programları birbirine çok yakındır. Fen ve sosyal bilimler program AİHL’ de Sosyal bilimleri alanını seçen öğrenciler, dört yıl boyunca sosyal bilimleri alanındaki derslerin yanı sıra üniversitelerden akademik destek almakta ve alan akademisyenleri tarafından verilen seminer ve konferanslara katılmaktadır. Ayrıca okulların farklı bilimsel etkinlikleri ve projeleri olmaktadır.

Fen ve sosyal bilimler program okullarının en önemli avantajı nedir?

Bu okulların üniversitelerle işbirliği yapmaları, protokoller imzalayarak çalışmalar yürütmeleri esastır bu bağlamda öğrenciler akademik camia ile tanışmakta, üniversitelerin birikiminden yararlanmaktadır. Araştırma ve inceleme yöntemleri hakkında bilgi edinmektedirler. Belirli başarıları olan öğrenciler tematik yaz etkinlikleri bağlamında “ Bilim ve Teknoloji” etkinliklerine katılma imkanına sahiptir. Öte yandan imam hatip liseleri ile ortak çalışmaları olan kamu kurumları, mezun dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla da farklı projeler gerçekleştirilebilmektedir.

Okulumuz öğrencilerin gelişimsel, eğitimsel ihtiyaçlarını karşılayabilecek müfredata sahiptir.

Okul Müdürü

Bayram Kılıç

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2019, 09:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
İLGİNÇ
İLGİNÇ - 5 yıl Önce

KOMİK BİR YAZI OLMUŞ. ÇÜNKÜ GERÇEKLER BAMBAŞKA

SIRADAKİ HABER

banner115