Barış Karadeniz'den YKS açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divan Üyesi Barış Karadeniz Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir ay ertelenen ve daha sonra yapılan toplantı ile geri çekilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı. Karadeniz; ''Bu karardan acilen geri dönülmelidir'' dedi.

Barış Karadeniz'den YKS açıklaması

Barış Karadeniz'den YKS açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divan  Üyesi Barış Karadeniz yaptığı açıklamada; şunları söyledi: ''Dünya Sağlık Örgütü'nce pandemi ilan edilen Koronavirüs'le mücadele kapsamında çalışmalar sürüyor. Öğrencilerimiz uzaktan eğitimle eğitimlerine devam ediyor.

Bu süreçte en çok etkilenen öğrencilerimiz hiç kuşkusuz ki lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerimiz,uzun bir sınav maratonunun içinde özellikle bu zor ve kritik dönemde türlü fedakarlıklar yaparak sınavlara hazırlanıyorlar. Koronavirüs salgını öncesinde 20-21 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan sınav virüs tedbirleri kapsamında 25-26 Temmuz tarihine ertelenmiş, öğrencilerimizin sınavlara daha iyi hazırlanabilmesi, sınav kaygılarını bu kritik süreçte en aza indirgemeleri açısından kamuoyunda da olumlu tepkiler almıştı. 

Dün yapılan toplantıda çıkan karar akıl alır gibi değildir. Gençlerimizin yarınlarını belirleyecek, hayatlarının en önemli dönüm noktalarından biri olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı 27-28 Haziran tarihine geri çekildi. Öğrencilerimiz bu takvime göre planlamalarını yaptı, çalışma düzenlerini belirledi. Turizm planlamaları sebebiyle bu ülkenin geleceğini karartıyorsunuz, öğrencilerimizin yarınlarını ellerinden alıyorsunuz. Turistleri siz bu ülkenin yarınlarına tercih ediyorsunuz. Ekonomi diyorlar öğrencilere gelince mi ekonomi aklınıza geliyor ? Salgınla mücadele eden, evlerinden çıkmayan insanların siz tatile geleceğini mi sanıyorsunuz ? Sosyal medyada sizlere yalvaran öğrencilerin sesini neden duymamazlıktan geliyorsunuz ? Tatile geleceği meçhul insanlara siz bu öğrencileri kurban edemezsiniz.  Bu ülkenin geleceği bu ülkenin yarınları böyle eğreti bir kararla baltalanamaz. Bu karardan acilen geri dönülmelidir'' ifadelerine yer verdi.         

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2020, 21:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138