Susuzluğun ardından köy muhtarının evraklarına el konuldu

Susuzluğun ardından köy muhtarının evraklarına el konuldu

Susuzluğun ardından köy muhtarının evraklarına el konuldu

Sinop’un Yaylacılı köyü muhtarı  hakkında 5 vatandaşın Boyabat Cumhuriyet Savcılığı’na verilen şikâyet dilekçesi sonrası savcılık talimatıyla karar defterleri, faturalar ve köy adına yapılan harcamaları belirten tüm belgelere el konuldu.

Yaylacalı köyünde yaşayan 5 kişi tarafından Boyabat Cumhuriyet Savcılığı'na verilen suç duyurusu karşılık buldu. Yaylacılı köyü sakinleri şikâyet dilekçesinde muhtar Osman Akdoğan'ın yaklaşık 3 milyon lira olan köyün parasını zimmetine geçirdiğini, köyde su olmadığını su getirecek olan hayırseverleri engellediğini ve yapılmayan hizmetler için de faturalar kesip para alındığını iddia etmişti.

Savcılık kararı doğrultusunda köye gelen jandarma muhtarlığa ait köyün resmi karar defterine, faturalara ve köy adına yapıldığı iddia edilen harcamaları gösteren belgelere el koydu. Belgeler Boyabat Cumhuriyet Savcılığına teslim edildi.

NE OLMUŞTU?

Sinop Yaylacılı köyünün 5 sakini, muhtar köyün istimlak bedeli olan 3 milyon lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla dava açtı. Köylüler: Muhtar bize 'Parayla köye cami yaptırdım, su getirdim' diyor. Oysaki köyün her şeyi hayır paralarıyla yapıldı.


Sinop Saraydüzü ilçesine bağlı Yaylacılı köyünde ikamet eden 5 kişi, köy muhtarının köye ait 3 milyon liranın hesabını veremediğini gerekçe göstererek Boyabat Cumhuriyet Savcılığına suç duyurunda bulundular. Muhtarın, 2011 yılında köyün Boyabat Barajı suları altında kaldığını ve başka bir mevkiye taşındığını bu nedenle istimlak bedeli olarak köy tüzel kişiliğine 3 milyon lira para aktarıldığını söyledi. Bu paranın bir kısmı ile yayladan köye su getirildiğini belirten Akdoğan, "Köyümüze su getirildi. Ancak bu su yoluna harcanan paranın büyük kısmı hayırseverlerin yardım paraları ile yapıldı. Köyümüze bir cami yapıldı ancak caminin yüzde 60'ı vatandaşların bağışları ile yapıldı. Buna rağmen başta şadırvan olmak üzere hala eksikleri var. Köylüler kendi evlerini kendi imkânlarıyla yaptı. Sonra da 2018 yılında muhtar bize 3 milyon liranın bittiğini söyledi. Paranın akıbetini sorduğumuzda ise yapılan işlere harcandığını söyledi. Yapılan işlemlerin miktarının bu kadar para etmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Köy adına yapılan işlerin çoğunluğu hayır paraları ile yapıldı ama köy parasından yapılmış gibi faturalar alındı." dedi.

Muhtarın paranın büyük bölümünü zimmetine geçirdiğini öne süren köylüler, "Muhtar köyümüzde bazı kişilerden adam başı 8 bin lira alarak evlerine ruhsat alacağını söyledi. Ancak ruhsatlar ortada yok. Ayrıca köyümüz yararına baraj kenarına kurulan balıkçılık kooperatifi köylünün bilgisi dışında usulsüz şekilde kiraya verildi. Köy ihtiyaçlarının karşılanması için daha önce alınan kepçe, traktör, ambulans ve minibüs 2020 yılında satıldı ancak kaç liraya satıldı, paralar nerede bilen yok. Muhtar köyümüzde bulunan ormanlık araziyi de hukuksuz şekilde parselleyerek köylüye satmaya kalktı. Ormanlık alana köylünün parasıyla kendine ev yaptı. Tüm bu usulsüzlerin araştırılması ve muhtarın hesap vermesi için şikâyetçi olduk." dedi.

-Sabah Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2021, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115