Gerze Belediye Binası Önünde Eylem !

Gerze Belediye Binası Önünde Eylem !

Gerze Belediye Binası Önünde Eylem

İlçe sakinleri tek pazarı olan cuma günü pazarcı esnafı tezgahlarının kaldırılması ile ilgili Gerze Belediyesi önünde Belediye Başkanını protesto ettiler.

Pazarcı esnafı '' Biz sadece Cuma günleri tezgahımızı açıp ekmeğimizi kazanma derdindeyiz. Biz yıllardan bu yana haftada bir gün, karda kışta buraya ekmek paramızı kazanmak için geliyoruz" ifadelerini kullandılar.

Sinop'un Gerze ilçesinde pazarcı esnafı Gerze Belediyesi önünde Başkan Cevat Şensoy'u protesto ettiler.Pazarcı esnafı ''Başkanla görüşme yapmaya çıktık, durumumuzu kendisine arz etmeye çalıştık fakat Belediye Başkanı "ben kefenimle buraya geldim, sizinle görüşülecek bir konumuz yok. Biz size yer gösterdik gidin orada pazarınızı, serginizi açın” çıkışı yaptığını ve kendilerini dinlemediğini söyledi.


Pazarcılar yıllardır burada vatandaşa veresiye ve ucuz mal verdiklerini, "Bizim burada yerimizi değiştirmek demek bütün veresiye defterimizi yırtıp atmak demektir. Biz o kadar büyük esnaf değiliz. Belediye Başkanı versin alacaklarımızı biz gerekirse buraya gelmeyiz, Gerze’de tezgah açmayız” dediler. Protesto yapılan alana gelen bir ilçe sakini ise, "Biz yıllardır bu pazarcı esnafından alışveriş yapıyoruz. Onlar gelmese biz ne yapacağız" diyerek onlara yapılan bu durumu kınadı.

İyi Parti Gerze İlçe Başkanı Yavuz Yiğit ise olayların ardından mağdur edilmeye çalışılan vatandaşı dinledi ve ekmeğinin işinin, aşının peşen de olan esnafın mağduriyetlerinin giderilmesi için önümüzde ki hafta esnafı temsil eden bir heyetle birlikte Başkan Şensoy’u makamında ziyaret ederek konunun çözümlenmesi için adım atacağını söyledi.

-Gerzenin Sesi




 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sefo6157
Sefo6157 - 3 yıl Önce

Sn. Başkan, esnaf sizden yardım istiyor ve siz "biz buraya kefenimizle geldik" demek ne demek beyim. Kefen ile gezmeye ne kadar da meraklısınız mübarek. Madem öyle kafaya sarığı sar al sana kefen. Her zaman başının üzerinde hazır durur.

SIRADAKİ HABER

banner115