Boyabatkalesi Çeltik Çeşidi Ekimi, Her Yıl Artarak Devam Ediyor

Boyabatkalesi Çeltik Çeşidi Ekimi, Her Yıl Artarak Devam Ediyor

Boyabatkalesi Çeltik Çeşidi Ekimi, Her Yıl Artarak Devam Ediyor

Boyabat'ta 2017 yılında 1 dekar alanda ekimi başlayan Boyabat'ın markası Boyabatkalesi çeltik çeşidi 2019 yılında 220 dekar alanda ekimi yapılarak çeltik üreticilerinin tercihi olmaya devam ediyor.

Boyabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta, konuyla ilgli Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada "İlçemiz sınırlarından geçen Gökırmak bir vadi oluşturarak verimli kültür arazilerinin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu arazilerde büyük ölçüde çeltik üretimi yapılmaktadır. İlçemizde 33 köyde bin aile çeltikle uğraşmakta ve 23 bin dekar alanda yaklaşık 21 bin ton çeltik elde edilmektedir.

Trakya Tarımsal Araştırmalar Enstitüsünden sayın Dr. Halil Sürek Beyin çalışmaları sonucunda Boyabatkalesi çeltik çeşidinin 2017 yılında tescili yapılmış ve sertifikalı tohum üretimi için çalışmalar yapılmıştır.

Boyabatkalesi çeltik çeşidi erkenci ve iyi verim potansiyeline sahip bir çeşittir. Farklı koşullara uyum sağlayabilen, hastalıklara dayanıklıdır. İlçemizde 2017 yılında yaklaşık 1 dekar alanda 20 kglık çeltik tohumuyla başlayan Boyabatkalesi çeltik çeşidimizi yapılan demonstrasyon çalışmalarıyla tohumluk miktarını artırarak bu yıl Bağlıca köyünde 180 dekar alanda toplamda 220 dekar cıvarında Boyabatkalesi çeltik çeşidi ekimi yapılmıştır. Bu yıl 2 yüz ton çeltik hasatı bekliyoruz.

Yaptığımız çalışmalar için arazilerinin tamamınına Boyabatkalesi çeltigini eken Bağlıca köyünden Özgür Ali Yeğin'e özellikle teşekkür ederim. Tüm üreticilerimize bereketli bir yıl ve bol kazançlar diliyorum." ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun

2018 Yılı Boyabatkalesi Çeltik Çeşidi Hasat Ftoğrafları

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2019, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115