Boyabat Ilıca Köyü'nde Yetiştirilen Askıda Kabak, Görenleri Şaşkına Çeviriyor

Boyabat ilçesi Ilıca Köyü'nde ilk kez bu yıl askıda kabak yetiştirmeyi deneyen Körükoğlu çifti görenleri şaşkına çevirip, ekim alanından da nasıl tasarruf edilebildiğinin veriyor.

Boyabat Ilıca Köyü'nde Yetiştirilen Askıda Kabak, Görenleri Şaşkına Çeviriyor

Boyabat ilçesi Ilıca Köyü'nde ilk kez bu yıl askıda kabak yetiştirmeyi deneyen Körükoğlu çifti, görenleri şaşkına çevirip, ekim alanından da nasıl tasarruf edilebildiğini gösteriyor.

Boyabat ilçesi Ilıca Köyü'nde yaşayayan 88 yaşındaki Arif Körükoğlu ve eşi Hikmet Körükoğlu bahçelerinde hobi amaçlı çeşitli meyve ve sebze yetiştiriyor. İlk kez bu yıl askıda kabak yetiştirmeyi deneyen Körükoğlu çifti görenleri şaşkına çevirip ekim alanından da tasarruf ediyor.

Kendileriyle Ilıca Köyündeki bahçelerinde görüştüşümüz yaşlı çiftler, bahçelerinde yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri hobi amaçlı yaptıklarını, her sabah kalktıklarında ilk olarah bahçeye inip gönüllerini eğlendrdiklerini ifade ettiler.

Bahçesinde dut, kiraz, ceviz, elma, trabzon hurması, incir gibi meyveleri yetiştiren Arif Körükoğlu domates, biber, fasulye, salatalık gibi sebzelerin yanında ilk kez askıda kabak yetiştirmeyi düşünmüş ve çok ta başarılı olmuş.

Neden askıda kabak, diye sorduğumzda "Eğer bu kabakları yerde yetiştirseydim burada başka sebzeleri yetiştiremezdim. kabak tevenkleri çok yer kaplıyor. Ben kabak fideleri uzamaya başlayınca onları asma dalı gibi ağaç dallarına gördüğünüz gibi  ambar çatısına uzarak bahçede yer kaplamalarını önledim. Bu şekilde hem yerden tasarruf etmiş oldum, hem de kabağın daha çok güneşten yararlanmasını sağladım. Kabaklar büyüdükçe de onlara destek vererek tevenlkere yüklenecek ağırlıktan kurtardım. Bu görünüşleri de çok hoşuma gidiyor, adeta ruhum dinleniyor. Şu anki yetişen kabaklar tahmini olarak 40-50 kg cıvarında olacağını tahmin ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl daha çok ve daha büyük kabaklar yetiştirmeyi umuyorum." dedi.

Körükoğlu çifti "Biz burada çok mutluyuz. Gurbetteki çocuklarımız, İstanbul'a gelin yanımızda kalın diyorlar ama gitmiyoruz. Burada bahçemizde çok mutluyuz. Biz gitmeyince çocuklar, torunlar bize geliyor, o şekilde hasret gideriyoruz" diyorlar.

Hikmet Körükoğlu da eşi gibi bahçeyle uğraşmak, sebze yetiştirmeyi sevdiğini çapalama, ot ayıklama gibi işleri yaparak eşine yardım ettiğini söylüyor. "Ben de 87 yaşındayım, Allah'a şükür sağlığımız yerinde. Herkes bize uzun yaşamanın sırrının buradaki yaşantımız olduğunu söylüyor. Bazıları da oh ne güzel kökleri toprakta, kabakları çatıda diye söyleyip hem kendileri gülüyor, hem de bizi güldürüyorlar. "

Çocuklarının da her gün kendilerini arayıp hal hatır sorduğunu ifade eden Hikmet Köroğlu "Sağolsunlar çocuklarımız 2-3 ayda bir gelir işlerimizi yaparlar, odunumuzu kömürümüzü alıverirler. Allahım onlardan razı olsun. Biz buradan kendilerine selam gönderiyoruz, dualarımız iletiyoruz." dedi.

Haber : Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2018, 11:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa körükoğlu
Mustafa körükoğlu - 6 yıl Önce

çok teşekkürler Boyabat sesi harika çekimler ellerinize yüreğinize sağlık.mayıs ayının sonuna doğru gelirseniz kiraz mevsimi bekliyoruz inşAllah

Mustafa Karabulut
Mustafa Karabulut - 6 yıl Önce

Ellerinize Sağlık Arif Amcam ve Hikmet Teyzem. Ellerinizden Öperim. Kocaman Şahane Kabakları Afiyet ile yiyoruz sayenizde :) Bu güzel emeği haberleştiren arkadaşları kutlarım. Ankara'dan selamlar.

HAYRİYE YELALDI
HAYRİYE YELALDI - 6 yıl Önce

Çok güzel çekmişsiniz ellerinize sağlık

SIRADAKİ HABER

banner115