18. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI BAŞLADI 

18. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI BAŞLADI 

18. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI BAŞLADI 

Sinop'ta 2-5  Tarihleri arasında düzenlenecek olan  Türkiye Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu(TGK)’nun 18. Başkanlar Kurulu Toplantısı başladı.

81 İl'den yaklaşık iki yüz gazetecinin katıldığı ve Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliği ile başlayan Türkiye Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu(TGK)’nun 18. Başkanlar Kurulu Toplantısı, TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel'in yerel basınla yaptığı kısa bir söyleşi ile başladı.

DEMİREL; TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN MESLEKTAŞLARIMIZ SİNOP'A GELDİ

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel; “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu basının üst çatı örgütü. 8 federasyon ve 90’a yakın cemiyet ile birlikte kurulan bir çatı örgütü. Yaklaşık 20 bin dolayında gazeteci bu çatının altında. 4 ayda bir, 3 ayda bir Konfederasyonumuz tüm Türkiye’de bir faaliyet biraz da dayanışmayı dikkate alan böyle bir başkanlar kurulu toplantısı yapıyordu. Bizde bunlara katılmak istedik. 17. Başkanlar kurulu da Ordu’da yapıldı. Mayıs ayında yapılacak olan bu toplantıyı 18.’yi talep ettik. Sağ olsun genel başkanımız isteğimizi de geri çevirmedi. Bugün Türkiye’nin dört bir tarafından gazeteciler cemiyeti başkanlarımız, gazetecilerimiz Sinop’a geliyor. Tabi ki de basının sorunları da burada yapılacak olan toplantıda masaya yatırılacak. Buradan sonuç bildirgesi ile de, Türkiye’ye duyurulacak. 

TGK BAŞKANI KOLAYLI; SİNOP'TA OLMAK BİZLERİ MUTLU ETTİ !

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı ise yaptığı açıklamada; “Bu meslekte örgütlenmenin çok önemli olduğuna inanan kişilerden biriyim. Bu nedenle daha önceki konfederasyon oluşumu sırasında ve Basın İlan Kurumu’nun delegeliği vesilesiyle Sinop’ta gazeteci meslektaşlarımla bir araya geldim. Türkiye’nin en ucu olan Sinop da bizim için önemliydi ve bu güzide kentimizde olmak bizi çok mutlu etti. Biz hem mesleki sorunlarımızı masaya yatırıyoruz. Başkanlar kurulu toplantısını Cumartesi günü yapacağız. 3 4 saat süreceğini düşünüyoruz. Bu toplantımızda mesleğimizin sorunlarını dile getireceğiz. Sorunlarımız çok fazla. Bunların hepsini Cumartesi günü yapılacak olan toplantıdan sonra tüm Türkiye’ye duyuracağız.” Dedi.
Türkiye Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu(TGK)’nun 18. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Sinop protokol ziyaretleri ile devam etti. Cemiyet Başkanları ilk olarak Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın'ı makamında ziyaret etti. Başkanlar daha sonra Sinop Valisi Köksal Şakalar'ı valilik makamında ziyaret etti.

Valilik sonrası Sinop Belediye Başkanlığı, Sinop'lu İş Adamları Derneği (SİAD) Sinop Şubesi ve son olarak, Sinop Ticaret Odası Başkanlığı ziyaret edildi.

-Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115