Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Kendi Yaptıkları Droneyi Uçurdular

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Kendi Yaptıkları Droneyi Uçurdular

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Kendi Yaptıkları Droneyi Uçurdular

Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulunda İlçe Kaymakamlığının Bizim Projemiz kapsamında (Discovery Week 2019) - Keşif Haftası 2019 etkinlikleri gerçekleştirildi.

 Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulunda (Discovery Week 2019) - Keşif Haftası 2019 etkinliklerinde, Boyabat Kaymakamlığının Bizim Projemiz kapsamında yapılan projeler ile yıl boyunca yapılan E-Twinning, Ebru, Ahşap Yakma, Cam Boyama Sanat sergisi ve İlkokul 4. Sınıf öğrencileri için yapılacak atölyelerin açılışı gerçekleştirildi. 

Açılışa İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, daire amirleri, okul müdürleri ve veliler katıldı. 

Kaymakam Fatih Aksoy, program açılışında yaptığı konuşmasında "Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulumuz fen lisesi seviyesinde çalışmalar yaparak ilçemizin ve ilimizin adının ülke çapında duyurulmasına vesile olmuştur. Fedakar çalışmaları dolayısıyla yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi. 

Okul Müdürü Halil Gündoğdu “İki günü eşit olan aldanmıştır” hadisi Şerifinden hareketle tüm eğitim ailemizle ülkemizin geleceği olan öğrencilerimiz için canla başla çalışıyoruz. Bu etkinliğimizde öğrencilerimizin gerek bilimsel, gerekse kültürel ve sanatsal yönden kendilerini gerçekleştirmelerine olanak sağlayacak, kişilikli ve kimlikli birer birey olmaları ve çift kanatlı nesiller yetişmesine yönelik sanatsal faaliyetlerin ürünlerini sergiledik. Etkinliğimizde, kodlama, şiir kitabı, velilere kitap okuma yarışması, Türkiye geneli fabl yarışması, 4 dalda sanatsal ürünler (ebru, ahşap yakma, cam boyama, karikatür) sergilenmektedir. Bu çalışmaların meyvesi olarak en son karikatürde dünya birinciliği alan okulumuz öğrencileri bugün kendi ürettikleri drone uçuracaklar. Önümüzdeki yılda dronemuza kamera da takarak görüntüler kaydedecek duruma getireceğiz inşallah.. Ayrıca öğrencilerimiz Teknofest 2019 a da 4 dalda başvuruda bulundular. 

Sinop’ta ilk defa geçen sene okulumuz tarafından gerçekleştirilen CAS -4 Future (Keşif-Sanat-Bilim) Gelecek için keşif, sanat ve bilim temalı etkinlikleri bu yıl ikinci kez düzenleyip geleneksel hale getiriyoruz. Bir aile sıcaklığında özverili ve samimi çalışmaları dolayısıyla tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." Dedi. 

Öğrenciler, İlçe Kaymakamı Aksoy ve beraberindeki heyete kendi kodladıkları dijital oyunları tanıtıp, sergilemiş oldukları sanatsal ürünler hakkında bilgilendirmede bulundular. Da Vinci modellerinin gösterisini de yapan öğrenciler, sergilerinde 28 ülkeyle yıl boyunca yapılan E-Twinning parojelerini sundular.

Program, İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy ve davetliler huzurunda öğrencilerin yapıp kodladıkları dronenin okul bahçesinde uçurulmasıyla sona erdi.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2019, 15:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Senefyılmaz
Senefyılmaz - 5 yıl Önce

Video

SIRADAKİ HABER

banner115